3.6 C
Alajärvi
lauantai 27.4.2024
MAINOS

Poliisi valvoo turvavöiden ja matkapuhelimen käyttöä

Poliisi puuttuu ensi viikolla tehostetusti turvavöiden, suojakypärien ja lasten turvalaitteiden käytön puutteisiin tieliikenteessä. Tavoitteena on, että turvalaitteiden käyttö olisi kattavaa.

Autossa on käytettävä turvavyötä jokaisella istuinpaikalla, jolla vyö on asennettuna. Onnettomuustietoinstituutin raportissa on arvioitu, että vuoden 2021 kuolemaan johtaneissa tieliikenneonnettomuuksissa yli 30 henkilöä olisi pelastunut turvatyötä käyttämällä.

MAINOS

Turvalaitteiden käytön valvonnan yhteydessä valvotaan myös moottorikäyttöisten ajoneuvojen kuljettajien matkapuhelimien käyttöä. Matkapuhelinta tai muutakaan viestintälaitetta ei saa käyttää ajon aikana kädessä pitäen.

– Erityisen vaarallista on tekstin kirjoittaminen ajon aikana, sillä silloin katse saattaa olla useita sekunteja poissa edessä olevasta tiestä, toteaa poliisitarkastaja Heikki Ihalainen Poliisihallituksesta.

Ihalainen toteaa, että seuraamuksena matkapuhelimen kädessä käyttämisestä on sadan euron liikennevirhemaksu.

Turvavyön käytön laiminlyönnistä liikennevirhemaksun hinta on 70 euroa. Lapsen turvalaitteen käytöstä huolehtimatta jättäminen on useimmissa tapauksissa päiväsakoilla hoidettava asia.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät