MAINOS

Työttömien määrä laski

Etelä-Pohjanmaan alhaisimmat työttömien työnhakijoiden osuudet olivat Evijärvellä, Kuortaneella, Isojoella ja Karijoella.

Työttömien työnhakijoiden määrä laski elokuussa edelliskuukaudesta 726 henkilöllä Etelä-Pohjanmaalla. Vuoden takaisesta vertailuajankohdasta työttömien työnhakijoiden määrä nousi 52 henkilöllä eli 1,0 prosentilla. Tiedot käyvät ilmi työ- ja elinkeinoministeriön Työnvälitystilastosta.

Etelä-Pohjanmaalla työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli 6,0 prosenttia. Se oli Manner-Suomen alhaisin, sillä koko maassa työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli 9,4 prosenttia.

MAINOS

Lomautettujen määrä elokuun lopussa Etelä-Pohjanmaalla oli 515. Nousua viime vuoden vertailuajankohtaan oli 221 henkilöä eli 75,2 prosenttia. Yli vuoden yhtäjaksoisesti työttömänä olleita pitkäaikaistyöttömiä oli kuukauden lopussa 1 278 henkilöä, mikä oli 48 henkilöä enemmän kuin vuosi sitten.

Avoimia paikkoja vähemmän

Uusia avoimia työpaikkoja maakunnassa oli elokuun aikana 1 659 kappaletta. Se oli 597 kappaletta eli 26,5 prosenttia vähemmän kuin vuosi sitten. Kuukauden aikana Etelä-Pohjanmaalla oli avoinna kaikkiaan 3 243 työpaikkaa.

Tilastokeskuksen työvoimatutkimuksen mukaan koko maassa oli elokuussa 15–74-vuotiaita työllisiä kaikkiaan 2 662 000. Viime vuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna työllisiä oli 45 000 enemmän. Myös työttömiä oli 5 000 enemmän kuin viime vuonna. Elokuun tilastojen mukaan naisilla kasvoi työllisyys, miehillä työttömyys. Naisten työllisyys kasvoi viime vuoden elokuuhun verrattuna 49 000:lla, siinä missä miesten työllisyys pysyi lähes samalla tasolla. Viime vuoteen verrattuna työttömiä naisia oli 7 000 enemmän ja työttömiä miehiä 2 000 vähemmän.

Etelä-Pohjanmaan alhaisimmat työttömien työnhakijoiden osuudet olivat Evijärvellä, Kuortaneella, Isojoella ja Karijoella.

MAINOS
Exit mobile version