Liikunta on lääke – Alajärven apteekki neuvoo ja kannustaa liikkumaan

Farmaseutti Maria-Leena Ahola-Olli kertoo Alajärven apteekin olleen mukana Liikkujan Apteekki –toiminnasta vuodesta 2012. - Halusimme liittyä mukaan toimintaan, koska haluamme olla edistämässä alueemme asukkaiden hyvinvointia.
Mainos[adrotate banner="3"]

Alajärven apteekki on mukana valtakunnallisessa Liikkujan Apteekki -konseptissa.

Apteekit perinteisesti turvaavat lääkkeiden saatavuuden, mutta monista apteekeista saa myös tukea liikunnan aloittamiseen. Suomessa toimii reilu 200 Liikkujan Apteekkia, joiden henkilökunta on koulutettu antamaan tietoa liikunnan hyödyistä eri sairauksien ennaltaehkäisyssä ja hoidossa.

MAINOS

– Meidän apteekkimme on ollut mukana Liikkujan Apteekki –toiminnasta vuodesta 2012. Halusimme liittyä mukaan toimintaan, koska haluamme olla edistämässä alueemme asukkaiden hyvinvointia, farmaseutti Maria-Leena Ahola-Olli Alajärven apteekista kertoo.

Liikkujan Apteekki on Suomen Apteekkariliiton, Liikkuva Aikuinen -ohjelman, Hengitysliitto Helin sekä Liikunnan aluejärjestöjen yhteistyössä toteuttama liikuntaneuvontakonsepti. Liikkujan Apteekit tunnistaa apteekin ovessa tai ikkunassa olevasta tarrasta.

Käytännössä Liikkujan Apteekki -konsepti tarkoittaa erilaisia liikunnallisia tempauksia, liikunnan puheeksi ottoa sekä paikallistoimijoiden kanssa toteutettua yhteistyötä. Liikkujan Apteekeissa on muun muassa tarjolla tietoa oman kunnan liikuntaneuvonnasta ja paikallisista liikunta- ja elintaparyhmistä. Apteekeista saa myös maksutonta terveysliikunta- ja painonhallintamateriaalia.

Liikkujan Apteekit toteuttavat myös erilaisia tapahtumia, teemapäiviä ja kampanjoita yhdessä paikallisten yhteistyökumppaneiden kanssa.

– Meidän apteekkimme on vuosien varrella kannustanut liikkumaan muun muassa liikuntakampanjoilla, joissa on kerätty liikuntasuorituksia ja samalla on päässyt osallistumaan arvontoihin. Jotta liikkumisessa pääsisi hyvin alkuun, olemme myös jakaneet valmiita liikuntaohjelmia. Silloin tällöin olemme olleet mukana järjestämässä myös erilaisia liikuntatapahtumia, kuten pieniä kävelylenkkejä tai ryhmäliikuntatunteja. Lisäksi olemme aina valmiita antamaan tukea ja neuvoja liikkumiseen ja terveellisiin elintapoihin liittyvissä asioissa – meitä tarvitsee vain nykäistä hihasta, Ahola-Olli kertoo.

Seuraavaksi Alajärven apteekissa järjestetään kaikenikäisten liikunta tapahtuma perjantaina 29.9. kello 17 ja osallistujia pyydetään kokoontumaan liikunnallisessa varustuksessa apteekin eteen. Tapahtuma järjestetään yhteistyössä Alajärven liikuntapalvelujen Salla Hemmingin kanssa.

Tapahtuman ohjelmaan kuuluu muun muassa pieni kävelylenkki, jossa esitellään Alajärven liikuntapaikkoja. Tässä yhteydessä käydään muun muassa monitoimihallin viereisellä uudella ulkoliikuntapaikalla, jossa käydään laitteiden toimintaa läpi. Tapahtumaan osallistujat saavat itselleen palkintokassit, joissa on muun muassa vitamiineja ja muuta kivaa!

– Osallistumisesta on hyvä ilmoittaa ennakkoon, niin tiedämme varata oikean palkintomäärän. Mukaan voi silti tulla myös ilmoittamatta. Toivomme runsasta osallistumista. Mukaan kannattaa ottaa ystäviä ja perheen jäseniä, sillä yhdessä liikkuminen on parasta!

– Tämä tapahtuma on tarkoitettu kaikille, eli lapset, aikuiset ja seniorit, ovat kaikki tervetulleita, Ahola-Olli kertoo. Ilmoittautumisia toivomme puhelinnumeroomme 06 557 2249 tai sähköpostiin apteekki@japo.fi.

Perjantaina 29.9. on myös Maailman sydänpäivä. Paikallinen sydänyhdistys tulee apteekille kertomaan sydänyhdistyksen toiminnasta kello 10–12.30. Päivän aikana järjestetään myös kahvi- ja pullatarjoilu ja arvomme apteekissa arvontaan osallistuneiden kesken verenpainemittarin, Ahola-Olli muistuttaa.

Apteekeilla on Suomessa vuosittain noin 60 miljoonaa asiakaskontaktia. Käyntien määrä on lähes kaksinkertainen muuhun terveydenhuoltoon verrattuna.

Apteekit ovatkin hyvä väylä tavoittaa liian vähän liikkuvia suomalaisia, sillä apteekit palvelevat monipuolisesti erilaisia asiakkaita – myös sellaisia, jotka käyttävät harvoin muita terveydenhuollon palveluita.

MAINOS
Edellinen artikkeliTyöttömien määrä laski
Seuraava artikkeliIhamäki iskee Ankkureissa