Vanhusten viikkoa juhlistettiin Lehtimäellä monin tapahtumin

Vanhusten viikkoon Lehtimäellä kuuluivat muun muassa vierailut eri hoivakodeissa, joissa laulua johti Jorma Rantakangas ja Samuli Erkkilä säesti harmonikalla ja soitti muun muassa mukaansa tempaavan polkkasikermän!
Mainos[adrotate banner="3"]

Lehtimäellä juhlistettiin Vanhusten viikkoa lukuisin eri tapahtumin koko viikon ajan muistaen viikon kattoteema, ”Tehdään iästä numero”- emme ole rasite yhteiskunnalle, olemme voimavara tietoinemme ja elämän kokemuksinemme, iän kunnioittaminen on osa sivistystä.

Tapahtumat alkoivat jo sunnuntain messulla ja iltapäivällä lähdettiin EL-Lehtimäen järjestämälle hautausmaakävelylle Murtolammen, eli vanhalle hautausmaalle Heikki Honkolan johdolla. Kävelyn jälkeen oli kahvit seurakuntakodilla ja mahdollisuus perehtyä Honkolan keräämään laajaan hautausmaata koskevaan aineistoon.

MAINOS

Maanantaina vuorossa oli ”Syödään yhdessä” tapahtuma seurakuntakodilla ja Vanhusten viikon juhla. Juhlapuhujana oli Lehtimäen entinen nuorisosihteeri, senioritanssien vetäjä monitoiminainen Anneli Lallukka ja musiikkia oli kanttori Satu Pohjolan johdolla. Tilaisuuden järjesti Alajärven srk:n Lehtimäen alue ja EL-Lehtimäki.

Tiistaina vuorossa oli vierailu Rantakaislaan. Samuli Erkkilän haitari soi, Jorma Rantakangas veti laulua ja mies- ja kirkkokuorolaisia tuli mukaan laulamaan. Vierailun järjestivät Lehtimäen kirkko- ja mieskuoro sekä EL-Lehtimäki

Keskiviikkona kokoonnuttiin Ikiomaan ja iltapäivällä oli myös EL-Lehtimäen iltapäivän tanssit OnnenKivessä Tapani Lagerin tahdissa, laulusolistina Martti Peltola.

Torstaina jatkettiin musiikkihetkillä Wilhelmiinassa ja Helmiinassa. Samulin haitari soi, Jorma laulatti, ja kuorolaisia oli mukana. Aila Ahopelto lausui runoja ja Aune Kuoppa-aho piti pienen hartauden.

Perjantaina viikon päätteeksi nähtiin elokuva ”Niittypäivä”, joka on Länsikylän kyläyhdistyksen tekemä taltiointi vuodelta 1904, jolloin Suomi oli osa Venäjää. Rooleissa mm. Heikki Keisanen, Leena Jaakkola, Juha Paimen, Tiia Mattinen, Tuulia Nelimarkka, Mirja ja Timo Hautamäki.  Käsikirjoittaja ja ohjaaja Kaarlo Niskanen. Tilaisuuden järjesti Länsikylän kyläyhdistys ja EL-Lehtimäki.

Tuula Jokiaho

MAINOS
Edellinen artikkeliSoini kaavailee tuloveroprosentin pyöristystä alaspäin
Seuraava artikkeliVain yksi hakija kirkkoherraksi – hakuaikaa jatketaan