MAINOS

Kaupunkilaiset ideoivat viihtyvyyttä

Ideakilpailun isä Harri Seppälä (vas.) ja kokoomusvaikuttajat Pentti Joensuu ja Jukka-Pekka Finnilä luovuttivat alajärveläisten kehitysideat elinvoimajohtaja Jaakko Aningolle ja yhteisökoordinaattori Tuomas Lahdenperälle.

Matonpesupaikka. Kuntoportaat Paalijärvelle. Vauvaraha syntyvyyden lisäämiseksi. Lehtimäen Lehtilammen esteettömän ulkoilureitin laajennus pohjois-, itä- ja kaakkoisreunalle lähiliikuntamahdollisuuksien lisäämiseksi. Lisää vuokra-asuntotarjontaa lapsiperheille. Kahvilatoimintaa Palotorille. Nuorille mopoilu- ja autoilurata ja huoltohalli mopoja ja autoja varten. Asemakaavan muutos Kauppakadun uudelleenrakentamiseksi ja elävöittämiseksi. Ohjattu tarinatupa yksinäisille ja vanhuksille.

Satavuotiaan Alajärven Kokoomuksen ideakilpailu sadan idean saamiseksi asukasviihtyvyyttä ja palveluja parantamaan sai kaupunkilaiset avaamaan sanaisen arkkunsa ja kertomaan omat ehdotuksensa asukasviihtyvyyden ja palveluiden parantamiseksi. Ideoita tuli niin nuorilta kuin ikäihmisiltäkin, kaupungin keskusta-alueelta ja kyliltä. Sata ideaa täyttyi, vaikka lopulliselle listalle päätyi viitisenkymmentä ideaa. Moni asukas oli päätynyt ehdottamaan samaa asiaa. Eniten ehdotuksia sai taakseen matonpesupaikan rakentaminen.

MAINOS

Vastausinto yllätti

Alajärven Kokoomuksen sihteeri Pentti Joensuu kertoo olleensa henkilökohtaisesti yllättynyt siitä, että ideoita tuli paljon. Ideoita ryhdyttiin keräämään syyskuun alussa.

– Ihmisillä täytyy olla jokin tarve, kun näin paljon otettiin osaa ideakilpailuun. Kun ihmisiltä kysytään positiivisia asioita, he ovat valmiita vastaamaan. Kaikki saadut ideat ovat sellaisia, että ne ovat jollekin tärkeitä.

Ideakilpailun isäksi tunnustautuva alajärveläislähtöinen Harri Seppälä katsoo laukaisevan voiman olleen siinä, että ideoita halutaan sata.

– Ihmiset kokivat, että sata on jo iso määrä. Jos olisimme sanoneet ihmisille, että ”lähetä meille idea”, se olisi latistanut kilpailun. Tavoitteellinen määrä aiheutti sen, että saimme selkeästi kirjattuja asioita yli 50.

Asioita eteenpäin

Kokoomusaktiivit luovuttivat kaupunkilaisilta saadut ideat elinvoimajohtaja Jaakko Aningolle ja yhteisökoordinaattori Tuomas Lahdenperälle. Aninko kertoi, että kaupunkilaisilta tulleissa ideoissa on paljon sellaisia asioita, joita elinvoimapalveluissa on jo ehditty pohtia.

– Kokoomus on tavallaan aloittanut sen työn, mihin me elinvoimapalveluissa olisimme ennemmin tai myöhemmin käyneet. Tämä on kyselytutkimus kuntalaisille. Me olemme tehneet kyselytutkimuksen yrittäjille ja valtuustoseminaarissa valtuutetuille. Tämä on hyvää jatkumoa, tulee meidän pöydälle ja saamme yhden näkökulman lisää.

Aningon mukaan idealistalla on paljon sellaisia asioita, joita on ollut elinvoimapalveluiden pohdinnoissa. Osan ideoista voisi viedä elinkeinoyhtiöön tai Yrittäjien hallitukseen näytille.

Alajärven Kokoomus ry:n puheenjohtaja Jukka-Pekka Finnilä kertoo, että parhaita ideoita viedään eteenpäin esimerkiksi teknisen lautakunnan kautta tai valtuustoaloitteina.

– Mukana on myös sellaisia ideoita, jotka voisi toteuttaa hankkeina – esimerkkinä vaikka kuntoportaiden rakentaminen.

MAINOS
Exit mobile version