0.1 C
Alajärvi
perjantai 01.3.2024
MAINOS

Soini valitsi Pihlajamäen ja Jokisen

Soinin kunnanvaltuusto valitsi vuoden viimeisessä kokouksessaan uudeksi kunnanjohtajaksi Maija Pihlajamäen. Hän sai virkavaalissa 16 ääntä. Jari Salonen sai kolme ja Tiina Pelkonen kaksi ääntä. Pihlajamäki on lehtimäkeläissyntyinen hallintotieteen maisteri, joka on työskennellyt vuodesta 2021 lähtien Ylitornion kunnanjohtajana. Hän on toiminut aikaisemmin muiden muassa Julkis- ja yksityisalojen toimihenkilöliitto Jytyn puheenjohtajana. Pihlajamäki ei hakenut kunnanjohtajan virkaa hakuajan puitteissa vaan antoi suostumuksensa virkaan hakuajan päätyttyä.

Kunnanvaltuusto nimesi hallintojohtaja Jari Salosen virkaatekeväksi kunnanjohtajaksi siihen asti, kunnes Pihlajamäki ottaa tehtävän vastaan. Soinin kunnanjohtajan virka tuli haettavaksi, kun Johanna Rannanjärvi valittiin Hämeenkyrön kunnanjohtajaksi. Hän aloittaa uudessa tehtävässään tammikuussa.

MAINOS

Jokiselle uusi pesti

Soinin kunnanhallitus on puolestaan valinnut restonomi (YAMK) Eeva-Marja Jokisen Soinin hyvinvointijohtajan virkaan. Karstulalainen Jokinen työskentelee tällä hetkellä Soinin kunnan matkailu- ja viestintäkoordinaattorina. Virkaa haki 28 tehtävästä kiinnostunutta. Kelpoisuusvaatimuksena oli soveltuva korkeakoulututkinto.

Hyvinvointijohtajan virka on Soinin kunnan organisaatiossa uusi tehtävä, jonka perustamisesta kunnanvaltuusto päätti lokakuussa. Hyvinvointijohtaja hallinnoi hyvinvointiosastoa ja toimii lähiesimiehenä hyvinvointikoordinaattorille ja kirjaston johtajalle sekä toimialaansa kuuluvien hankkeiden työntekijöille, jotka eivät työskentele suoraan kirjaston johtajan tai hyvinvointikoordinaattorin alaisuudessa. Lisäksi hän vastaa taloudellisesti hyvinvointipalveluista, joihin kuuluvat hyvinvointipalvelujen hallinto, kirjastotoiminta, kulttuuritoiminta, liikunta ja ulkoilu, nuorisotoiminta, liikuntatoimen kalusto, sekä matkailu ja markkinointi.

Soinin kunnanhallitus valitsi Eeva-Marja Jokisen kunnan historian ensimmäiseksi hyvinvointijohtajaksi. Hän siirtyy tehtävään Soinin matkailu- ja viestintäkoordinaattorin tehtävistä.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät