0.5 C
Alajärvi
maanantai 26.2.2024
MAINOS

Kovat pakkaset tuoneet viivästyksiä Rinki-ekopisteiden tyhjennyksissä

Vuodenvaihteessa saapuneiden kovien pakkasten vuoksi pakkausjätteiden keräyskalustoa on rikkoutunut ympäri maata. Kalustorikot voivat aiheuttaa alueellisia viiveitä Rinki-ekopisteiden tyhjennyksiin.

– Erityisen herkkiä pakkasen aiheuttamille vaurioille ovat keräilyssä käytettävien kuorma-autojen nostolaitteet sekä kartonki- ja muovijätteen keräykseen tarkoitetut puristimet. Urakoitsijamme ovat ilmoittaneet, että rikkoutunut kalusto palaa korjausten jälkeen mahdollisimman pian takaisin jätteiden keräilyyn, kertoo Ringin pakkauskeräyksestä vastaava operatiivinen johtaja Pertti Tammivuori.

MAINOS

Mikäli ekopisteen keräyssäiliö on täynnä, jätteitä ei tule jättää maahan. Ekopisteen ympäristöön jätetyt jätteet vaikeuttavat siivoamista ja tyhjentämistä ja saattavat levitä ympäristöä roskaamaan

”Säiliöiden täyttyessä pyydämme ihmisiä pitämään pakkausjätteensä kotona ja tuomaan ne ekopisteisiin sään lauhduttua. Pahoittelemme tilanteesta aiheutuvaa vaivaa”, Tammivuori sanoo.

Useista Rinki-ekopisteistä on saatavilla arviot tyhjennys- ja siivousajoista osoitteessa rinkiin.fi/ekopisteet. Poikkeusolot voivat vaikuttaa arvioihin.

Anna palautetta

Asukkaiden palaute ekopisteiden toiminnasta on tärkeää. Rinki seuraa pisteiden täyttymistä ja siisteyttä päivittäin valvonnan ja punnitusten avulla.

Palautetta voi antaa Ringin maksuttomaan asiakaspalveluun numeroon 0800 133 888 (ark. 7–21 ja la 9–18) ja sähköpostitse osoitteeseen asiakaspalvelu@rinkiin.fi. Palautetta voi antaa myös osoitteessa rinkiin.fi/asiakaspalvelu.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät