0.8 C
Alajärvi
perjantai 23.2.2024
MAINOS

Kolme vuosikymmentä lähellä asiakasta

Kolme vuosikymmentä sitten Alajärvellä oltiin uuden edessä, kun Töysän Säästöpankki avasi konttorin entisiin Suomen Yhdyspankin tiloihin. Konttorin avauspäivä oli 17.1.1994 ja juhlallisia avajaisia vietettiin kaksi päivää myöhemmin.

Avausnauhan leikkasi silloinen Vaasan läänin maaherra Tom Westergård. Pankkialalla on nähty monta muutosta 30 viime vuoden aikana. Oma Säästöpankissa konttori on avoinna jokaisena arkipäivänä ja tästä pidetään kiinni tulevaisuudessakin.

MAINOS

Oma Säästöpankki perustettiin vuonna 2009, jolloin Töysän Säästöpankkisäätiöstä tuli Oma Säästöpankin omistaja 60 prosentin omistuksella. Tänä päivänä Töysän Säästöpankkisäätiö omistaa Oma Säästöpankista 9,85 prosenttia.

Alajärven konttorin asiakkaat tulevat Alajärveltä, Soinista, Vimpelistä, Lappajärveltä, Evijärveltä, Perhosta, Kyyjärveltä ja Karstulasta. Kun S-Pankki halusi luopua yritys- ja maatalousasiakkaista, osti Oma Säästöpankki ne toiminnot ja sai uusia asiakkaita.

Monta vaihetta

30 vuotta sitten Töysän Säästöpankin Alajärven konttorin konttorinjohtajana toimi Helena Mäki-Kojola. Apunaan hänellä olivat Päivi Sironen ja Helena Marjomäki. Nykyisin palvelupäällikkönä toimiva Marjomäki kertoo tulleensa Mäki-Kojolan ja Sirosen avuksi Töysästä kahdeksi kuukaudeksi. Sittemmin pesti venähti puoleen vuoteen ja vuoteen – ja on kestänyt kolme vuosikymmentä.

Nykyisiin, Paavolantorilla sijaitseviin tiloihin Töysän Säästöpankki muutti joulukuussa 2002. Seitsemän vuotta myöhemmin Töysän ja Kuortaneen Säästöpankit yhdistyivät ja nimeksi tuli Oma Säästöpankki Oy. Konttoria laajennettiin vuonna 2016.

Oma Säästöpankin tulos on kasvanut tasaisesti. Siinä missä vuonna 2018 pörssiin liittyneen pankin osakkeen hinta oli seitsemän euroa, on se nyt 20 eurossa. Alajärven konttorin asiakasmäärä ja talletusten määrä ovat myös olleet nousujohteisia.

– Kauppalehden äskettäin tekemän tutkimuksen mukaan Oma Säästöpankki todettiin Suomen kannattavimmaksi pankiksi eli pankin asiakkaana voi olla luottavaisin mielin, kertoo palvelupäällikkö Helena Marjomäki.

Järviseutulaiset ovat Oma Säästöpankin väen mukaan hyviä säästämään ja ajattelevat tulevaisuuttaan myös talouden näkökulmasta.

Ihmiseltä ihmiselle

Oma Säästöpankin Alajärven konttorissa asiakkaita palvelee kuusi pankkialan ammattilaista. Asiakasläheisyys on OmaSp:n ykkösasia ja tätä halutaan vaalia.

Palveluneuvoja Eija Uusituvan mukaan säännöllisesti avoinna oleva konttori on valtava valttikortti. Helena Marjomäki toteaa asiakkaiden tehneen vastuullisen teon, kun he ovat pankin asiakkaita ja sitä kautta saadaan turvattua palvelut ja että konttori on paikkakunnalla ja pystytään pitämään kassaa auki myös heille, jotka eivät välttämättä halua käyttää digitaalisia palveluita. Konttorin palveluita käyttää myös moni digitaaliset palvelut haltuun ottanut asiakas.

– Kun pankissa on tuttuja ihmisiä, he antavat pankille kasvot. On tuttuja ihmisiä hoitamassa asioita eikä asiakkaille vastaa robotti, sanoo arviointiasiantuntija Päivi Sironen.

Jos asiakas soittaa konttoriin, eikä puheluun ehditä vastata, kääntyy puhelu asiakaspalveluun, jossa vastaa pankin ammattilainen. Myös chat-yhteyden toisessa päässä kysymyksiin vastaa ihminen.

Eija Uusitupa komppaa sanomalla, että verkkopankin toimintaa voidaan käydä neuvomassa jopa asiakkaan kotona.

Digitaaliset palvelut kehittyvät jatkuvasti niin pankkialalla kuin muuallakin. Esimerkiksi lainaneuvotteluja voi käydä verkossa. Myös säästämiseen ja pankki- ja luottokortteihin liittyviä kysymyksiä ratkotaan verkon välityksellä.

Juhlan paikka

Neljännelle vuosikymmenelle startataan Helena Marjomäen mukaan sellaisissa ajatuksissa, että aina vain enemmän voitaisiin auttaa asiakkaita talouden ja heidän varallisuutensa kasvussa.

– Toivon, että fyysisesti pysyisimme ihmisten saatavilla – ja näin meille on luvattukin. Haluamme olla turvaamassa yritysten toimintaa tällä alueella ja että saataisiin lisää yrityksiä ja uusia työpaikkoja. Yritykset elävöittävät tätä aluetta.

30-vuotisjuhlavuoteen startattiin viime vuonna Alajärven kirkossa pidetyllä kanteletaituri Iida Elinan konsertilla. Kuluvan kuun 19. päivänä on luvassa täytekakkukahvit konttorilla. Kisailuja ja arvontaakin on järjestetään.

Seuraavana päivänä eli lauantaina 20.1. pankki tarjoaa ilmaisen sisäänpääsyn OmaSp Areenalla pelattavaan Järviseudun Pallokerhon ja Kraft Academyn väliseen jääkiekon kolmannen divisioonan otteluun.

Juhlallisuuksilla halutaan kiittää asiakkaita ja myös houkutella uusia. Myös muuta ohjelmaa on tulossa pitkin vuotta.

Virpi Poikelin

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät