Valokuvataiteilija Johanna Kareen uusi näyttely pysäyttää pohtimaan elämänarvoja

Johanna Kare ja hänen ihanat, iloiset Onnellinen Elämä -valokuvanäyttelyn tähtensä! Kuva: Johanna Kare.
Mainos[adrotate banner="3"]

Rakastettu valokuvataiteilija Johanna Kare tuo Alajärvelle nähtäville jo toisen valokuvanäyttelynsä. Moni meistä tutustui Johannan teoksiin ensimmäisen kerran kesällä 2021, jolloin hänen Alajärvellä kuvattu ”Erottamattomat” -valokuvanäyttelynsä oli nähtävillä Villa Väinölässä.

Nyt esille tuleva näyttely ”Onnellinen elämä” kertoo kolmesta pariskunnasta, joita yhdistää se, että heillä kaikilla on kehitysvamma. Vamma ei ole este onnellisuudelle tai elämästä nauttimiselle.

MAINOS

Näyttely herättelee pohtimaan elämän arvoa ja elämänarvoja. Mitkä asiat tuovat elämään mielekkyyttä ja millaisilla teoilla voimme tuoda iloa toinen toistemme elämään? Näyttely on osa valokuvataiteilija Johanna Kareen KATSO IHMINEN® -konseptia.

Johanna Kareen näyttely ”Onnellinen elämä” tutustuttaa katsojansa kolmeen kehitysvammaiseen pariskuntaan, muistuttaen meidän kaikkien oikeudesta rakkauteen. Kuva: Johanna Kare.

– Katso Ihminen -valokuvanäyttelyni nostavat esiin yhteiskunnan marginaaliin jääneitä ihmisiä ja ilmiöitä, jotka ansaitsevat tulla nähdyksi. Olen kuvannut mm. kodittomia, vankeja, kehitysvammaisia pariskuntia, perheväkivallan uhreja, koulukiusattuja ja sotiemme lottia sekä nostanut esiin ihmisarvon, lähimmäisenrakkauden ja oikeudenmukaisuuden, Johanna Kare sanoo muistuttaen, että olemme kaikki saman arvoisia ja rakkaita Jumalan kuvia.

Ajatuksen näyttelyyn Kare on saanut tutustuessaan vuosien varrella kehitysvammaisiin ihmisiin. – Mielestäni he ovat upeita persoonia ja niin ihanan aitoja. Kehitysvammaisista pariskunnista halusin tehdä näyttelyn, koska myös heillä on oikeus parisuhteeseen ja rakkauteen.

Näyttelyn sanoma onkin se, että jokaisella on oikeus rakastaa ja jokainen ansaitsee tulla nähdyksi ja hyväksytyksi. Erilaisuus on rikkaus.

Alajärvelle näyttely saadaan, koska Alajärvellä on Johanna Kareelle hyvin suuri merkitys. – Palkitun näyttelyni ”Erottamattomat”, rakkaat Mortin ja Vertin, kuvasin Alajärvellä ja olen viettänyt siellä aikaani monesti myös Fagerkullafesteillä.

– Mietimme ystäväni Sisko Halosen kanssa, josko tämä näyttely tuotaisiin myös Alajärvelle ja näin taas pian tapaamme!

Johanna Kareen elämään ja uraan kuuluu muutoinkin kaikkea hyvää, mistä hän toteaa kaiken kiitoksen kuuluvan Jumalalle! Hän vietti juuri kymmenvuotisjuhliaan, joissa myös Alajärvi oli edustettuna Sisko Halosen myötä, ja juhlissa ilahdutti pääministeri Petteri Orpon tervehdys.

Viime viikolla hänellä oli Lotta -näyttelyn avajaiset Helsingin Postitalolla, mikä oli ihanan isänmaallinen tilaisuus.  Näyttelyssä toisen maailmansodan lotat ja rintamasotilaskotisisaret esittäytyvät kuvin ja kertomuksin. Lotta -näyttelyn suojelijana toimii tohtori Jenni Haukio.

Tulevia näyttelyitä Kare suunnittelee myös samaan aikaan ja hänen kuulumisistaan pääsee näkemään sivulta johannakare.com. – On niin paljon tehtävää ja paljon kerrottavaa. Itselleni usko Jumalaan, omat lapseni, luonto, avantouinti ja urheilu antavat rakkautta ja ihania tunteita!

Johanna Kareen ”Onnellinen elämä” näyttelyn avajaiset ovat Villa Väinölässä lauantaina 20.1. kello 15. Näyttely on avoinna 20-26.1. välisen ajan. – Toivon, että mahdollisimman moni saapuisi avajaisiin paikalle, koska näyttelyn yksi päätähti -pari tulee kanssani avajaisiin ja Alajärven kaupunginjohtaja avaa näyttelyn.  Avajaisissa on myös tarjoilua.

Tuula Jokiaho


MAINOS
Edellinen artikkeliKalastushaaste alkaneelle vuodelle
Seuraava artikkeliKoronarokotuskierros edistynyt hyvin