Lehtimäen uusi kuntosali avasi ovensa

Lehtimäen uudella kuntosalilla on nyt entistä enemmän tilaa ja laitteet on järjestelty käytön kannalta järkevästi. Salikortteja voi ostaa Jarno Perkkiöltä tai Alajärven uimahallin kassalta.
Mainos[adrotate banner="3"]

Lehtimäellä liki 200 kuntosalikäyttäjää on sinnitellyt marraskuulta saakka kuka mitenkin, kun kuntosalin ovet vanhan kunnantalon alakerrassa suljettiin.

Syynä vanhan kuntosalin kiinnimenolle oli se, että tilat tarvittiin niiden alkuperäiseen käyttötarkoitukseen paloasemalle.

MAINOS

Samaan aikaan alettiin kuntosalille kunnostaa uusia tiloja, joka löytyivät vain kiven heiton matkan päästä Wilhelmiinan alakerrasta, entisestä ampumatilasta.

Vanhan kuntosalin saliosan koko oli 148 neliötä ja nyt tilaa on hulppeat 180 neliötä. Tilat ovat esteettömät ja sekä inva- että naisten pukuhuoneet ja pesutilat ovat täysin uudistettu. Tilat paranivat entisestä vaihtamalla siis selvästi.

Jarno Perkkiö kaupungin tilapalveluista kertoo, että uusi kuntosali avattiin torstaina 11.1. ilman sen kummempia juhlallisuuksia, sillä ovet haluttiin avata niin pian kuin se oli mahdollista. – Kyselyjä siitä, koska kuntosalille taas pääsee, tuli jatkuvasti. Halusimme avata ovet sen vuoksi heti kun paikat olivat kunnossa.

Tilojen kunnostus ja laitteiden siirto on toteutettu pääosin kaupungin omana työnä. Sähkötyöt on tehnyt Sähköpalvelu Siljanmäki ja LVI-työt Erkki Rentola Nurmosta. Laitteiden siirto oli kokonaisuudessa varsin iso osa urakasta, sillä ne piti ensin purkaa välivarastoon ja kuljettaa sekä koota sitten uudelleen uuteen saliin.

Laitteiden paikat kuntosalille suunnitellut Perkkiö sanoo, että paikalta löytyy kaikki oleelliset kuntosalilaitteet ja ne on sijoiteltu niin, että ne ovat sijoitettu käytön kannalta mahdollisimman järkevästi. Tulevaisuudessa hän toivoisi salille saatavan vielä juoksumaton, jota kysytään paljon. Tilaakin sille nyt olisi. Muutoin laitekanta on varsin kattava.

Salikortteja kuntosalille voi ostaa Alajärven uimahallilta tai suoraan Perkkiöltä. Alajärven kuntosalikortilla pääsee myös Lehtimäen kuntosalille, mutta ei toisinpäin, sillä Alajärven kortti on kalliimpi ja siihen sisältyy myös uintimahdollisuus.

Lehtimäen kuntosalin käyttäjistä valtaosa on ollut Lehtimäeltä tai lähikunnista, kuten Soinista, Ähtäristä ja Kuortaneelta. Myös kesäasukkaat käyttävät salia paljon lomakaudella.

– Toivottavasti käyttö lisääntyy entisestään uusissa tiloissa, vaikkakin käyttöaste on jo ennestään ollut hyvä. Sisään pääsee kortilla joka päivä kello 7-21.

Tuula Jokiaho

MAINOS
Edellinen artikkeliHyvän arjen pienet teot -kampanja Soinissa
Seuraava artikkeliLähiTapiola Etelä-Pohjanmaa palvelee henkilökohtaisesti Järviseudulla