-0.1 C
Alajärvi
lauantai 02.3.2024
MAINOS

Paikallisderby ei jättänyt ketään kylmäksi – Renars Jansonsilta maaginen ilta

Tiistai-iltaan saatiin nähdä melkoinen Kyky-Betsetiltä jännitystrilleri. Ottelu oli jo menossa Tiikereille 3-1, mutta KyKy-Betset onnistui venyttämään pelin viidenteen.

Ottelun hahmo oli Renars Jansons, joka takoi pelkästään neljänteen erään huimat tehot. Ottelu Tiikereille 3-2 (21-25, 25-20, 25-20, 33-35, 15-7).

MAINOS

Tiikerit ottavat johdon ensimmäisessä erässä 5-2. Tasoitus nähtiin kuitenkin pian, kun Renars Jansons paukutti kaksi ässää peräjälkeen ja tilanne tasan 6-6. KyKy-Betset pääsi vielä pisteen johtoon, minkä jälkeen joukkueet ottivat pisteen johdon lähes vuorotellen.

Betonimiehet pääsivät ensimmäistä kertaa kolmen pisteen karkumatkalle tilanteessa 13-16, mutta Tiikerit kaventivat vielä 17-18. Kyyjärveläiset kuitenkaan ei johdostaan enää luopuneet vaan voittivat erän 21-25, kun Aivars Petrusevics niittasi pallon kutospaikalta kenttään.

Erän hahmoksi nousi, ei ehkä niin yllättäen, Renars Jansons, joka onnistui tekemään jo ensimmäiseen erään tehot 10/+8. Keskeltä Atro Berg onnistui 5/+4 arvoisesti.

Kokkolalaiset nappasivat erän alusta johdon. Kyyjärveläiset pääsivät tasoihin tilanteessa 7-7, kun Atro Berg pysäytti ensimmäistä kertaa koko pelissä Antti Leppälän hyökkäyksen keskeltä.

Tiikerit ottivat kuitenkin nopeasti useamman pisteen johdon käyttämällä hyökkäyksessä fiksusti KyKy-Betsetin pelaajien torjunnan käsiä hyödykseen. Erän lopussa KyKy-Betset sai vielä kaunisteltua erän lukemia, mutta erä loppujen lopuksi selvästi isännille 25-20.

Huomioitavaa ensimmäiseen erään oli, että Tiikerit saivat vastaanottopeliään paremmin rullaamaan. Lisäksi Oskari Keskinen pelasi Tiikereiltä mahti erän 11/+11.

KyKy-Betset nappasi erän alusta johdon, mikä kesti aina tilanteeseen 12-12 asti. Erän puolivälin tienoilla kokkolalaiset ottivat kuitenkin otteen erästä ja karkasivat pian ratkaisevaan johtoon osittain myös Betonimiesten virheiden avittamana.

Kuten toisen erän tapaan, myös kolmannen lopussa kyyjärveläiset pääsivät lähinnä kaunistelemaan eräpisteitä. Myös kolmas erä Tiikereille 25-20. KyKy-Betsetiltä Renars Jansons jäi hieman yksin hyökkäyspuolella.

Neljäs erä oli jo kovaa vauhtia menossa isännille, mutta lopusta saatiinkin trilleri. Erän hahmoksi nousi Renars Jansons, joka teki pelkästään neljänteen erään 22/+19 tehot.

Eräpallot pomppi molemmin puolin, mutta lopulta erä päättyi KyKy-Betsetille 33-35. Neljään erään mennessä Renars Jansons oli jo hakannut tehot 45/+36 ja lisää vain tuli, kun ottelu saatiin venytettyä viidenteen.

Viidennessä erässä Betonimiehiltä oli puhti pois, kun taas Tiikerit olivat päättäneet ottaa paikallispelien herruuden tällä kaudella nimiinsä. Isännät onnistuivat laajalla rintamalla ja veivät ansaitusti erän 15-7 ja pelin 3-2.

Peli oli kuitenkin paikallispelin veroinen: pitkiä palloralleja, tunnetta ja tunnelmaa. Kaiken kruunasi myös hakkurien päivä, vaikka Oskari Keskinen omien sanojensa mukaan olikin selvästi jäljessä Betonimiesten hakkurista Renars Jansonsista.

– Oma peli tuntui hyvältä neljännessä erässä. Ei väsyttänyt oikeastaan. Tiikerit pelasi enemmän joukkueena kuin me. Siinä ehkä syy, miksi hävisimme. Tärkeintä kuitenkin nyt on levätä, sanoin Renars-Pauls Jansons, KyKy-Betsetistä.

– No jotain hyvää omassa pelissä, mutta kaverista (Renars Jansons) jäätiin vielä jälkeen. Tietenkin voitto maistuu hyvältä. Jos kaveri ei ollut vielä viidennessäkään erässä väsynyt niin itse väsyin jo toisessa. Tästä hyvä jatkaa Suomen Cupiin. Ei voi kuin hattua nostaa, jos Jansons päättää tehdä yhteen erään 22 pistettä, Oskari Keskinen Tiikereistä totesi.

– Vastustaja pelasi hyvää lentopalloa. Oman joukkueen pelistä harmitti, kun Renarsilla hyvä päivä, mutta ei tule apuja muualta. En tykkää tuollaisesta pelistä. Huomenna vapaapäivä ja keskiviikkona Savoa vastaan, Guntis Atars KyKy-Betsetistä sanoi.

Mikko Keskisipilä, Tiikereistä mietti, ettei muista koskaan nähneensä, että kaveri paukuttaa 22 pistettä yhdessä erässä. – Täytyy nostaa hattua. Tuli korkealta ja hyökkäsi fiksusti. Ei saatu oikein puolustuksellakaan otetta, ehkä viidennessä erässä vasta.

– Pelasimme kokonaisuutena hyvän pelin. Side-out oli hyvää. Molemmin puolin oli tehokasta hyökkäämistä. Omassa pelissä paljon hyviä juttuja. Palautellessa mennään Suomen Cupia kohti.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät