-0.3 C
Alajärvi
perjantai 12.4.2024
MAINOS

Keskussairaalan asiakaspysäköinti muuttuu maksulliseksi

Etelä-Pohjanmaan aluehallitus päätti kokouksessaan, että Seinäjoen keskussairaalalla siirrytään maksulliseen asiakaspysäköintiin. Asiakaspysäköinnin hinnoiksi vahvistettiin 1–6 tuntia: 1,50 euroa/tunti, 1–3 vuorokautta: 9 euroa/vuorokausi ja maksimiveloitus: 27 euroa.

Tähän saakka pysäköinti on ollut pysäköintikiekkoa käyttäen maksutonta.

MAINOS

Maksulliseen pysäköintiin tullaan siirtymään keskussairaalan asiakaspysäköintiin kuuluvilla pysäköintialueilla: Pysäköintialue P1 (keskussairaalan pääpysäköintialue), Pysäköintialue P6 (F-osassa asioivat), Pysäköintialue P7 (P-, H- ja G-osassa asioivat sekä hankintakeskuksen (J-osa) neljä asiakaspysäköintiin tarkoitettua paikkaa) sekä Pysäköintialueet P11 ja P12 (Y-talossa asioivat).

Maksullisen asiakaspysäköinnin arvioidaan tuovan hyvinvointialueelle 250000–450000 euroa tuottoa vuodessa. Pysäköintimaksuilla voidaan osaltaan myös rahoittaa parkkitalon rakentamista.

Pysäköinnin maksullisuuteen on haettu vertailukohtaa Jyväskylästä ja Lahdesta, joissa molemmissa keskussairaalan asiakaspysäköinti on maksullista. Myös hinnoittelu on samaa luokkaa. Maksullisen pysäköinnin käyttöönoton aikataulusta päättää hyvinvointialueen tukipalvelujohtaja.

Aluehallitus päätti esittää aluevaltuustolle Jalasjärven perhekeskus Viikerin toimintojen siirtämistä Jalasjärven terveysasemalle ja Kurikan perhekeskukseen. Lisäksi se hyväksyi ikäihmisten asumispalveluiden myöntämisperusteet.

Kokouksen aikana aluehallitus äänesti kahdesti.

Aluehallituksen 1. varapuheenjohtaja Sami Keskinen esitti ensihoidon palvelutasopäätöksen palauttamista valmisteluun. Esitys tuli hyväksytyksi äänin 8–4.

Aluehallituksen jäsen Kai Pöntinen esitti, että Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialue hylkäisi Hyvinvointialueyhtiö Hyvil Oy:n lausunnon sidosyksikkösääntelystä. Valituksi tuli kuitenkin äänin 8–5 pohjaesitys, jonka mukaan Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialue yhtyy Hyvilin lausuntoon.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät