-0.3 C
Alajärvi
perjantai 12.4.2024
MAINOS

Yksinäisten sydänten kerho kutkuttelee nauruhermoja Levijoen Nuorisoseuralla

Mikä voikaan olla parempaa viihdettä, kuin harrastajateatterin esittämä kunnon komedia? No eipä paljon mikään, ja pian tätä herkkua on luvassa Levijoen Nuorisoseuralla viiden esityksen verran!

Kansalaisopiston kurssina syksyllä käynnistynyttä näytelmäryhmää ohjaajina vetävät Tarja Kultavuori ja Arja Tikkanen, jotka ovat saaneet mukaan näytelmän toteutetukseen seitsemän innokasta harrastajanäyttelijää.

MAINOS

Näytelmäryhmiä ei Alajärvellä viime vuosina ole pahemmin ollutkaan. Tarja ja Arja kertovat, että vuonna 2021 he toteuttivat Levijoella näytelmä, mutta korona sotki esitykset varsin tehokkaasti ja vaikka esityksiä järjestettiin, yleisöä niihin voitiin aina ottaa vain kourallinen.

Viime kevättalvella kansalaisopistolta otettiin ohjaajiin yhteyttä ja kysyttiin, olisiko aika yrittää uudelleen? Naiset innostuivat ja ryhmä saatiin kokoon. – Yllättävää oli, että kun yleensä harrastajateatterissa on pulaa miesnäyttelijöistä, niin meille kävi päinvastoin. Miehiä saatiin mukana hyvin, mutta naisia vain yksi.

Uma Kotapakka ja Seppo Koivisto – romantiikkaa ja suuria tunteita! 

Tästä syystä myös molemmat ohjaajat esittävät itsekin näytelmässä rooleja. Näyttelijöitä on ohjaajien lisäksi seitsemän; Seppo Koivisto Vimpelistä sekä Alajärveltä Uma Kotapakka, Marko Svan, Jari Penninkangas, Antero Ohramaa ja Tuomas Lahdenperä ja lisäksi Marko Penninkangas vastaa esitysten runsaasta musiikkitarjonnasta.

Osa näyttelijöistä on mukana harrastajateatterissa ensimmäistä kertaa ja osa, kuten Seppo Koivisto, ovat pitkään harrastaneita.

Aitoa huijarikomediaa!

Näytelmäksi ryhmälle valikoitui 1970-luvulle sijoittuva komedia Yksinäisten sydänten kerho, jonka nimi on sama kuin näytelmässä kerrottava kirjakerho. Sen myötä näytelmästä muotoutuu huijarikomedia rakkaudenkaipuusta ja rahasta – ikiaikaisista aiheista, jotka eivät ole aiheena vanhoja koskaan.

Näytelmän on kirjoittanut Jukka Itkonen ja Levijoella esitetään näytelmän alkuperäistä versiota. Se on väliajallinen koko illan näytelmä.

Näytelmässä kuullaan myös paljon livemusiikkia ja alkuperäinen, savon murteella kirjoitettu teksti on muutettu paremmin esittäjien suuhun sopivaan muotoon.

Kokonaisuudessaan näytelmä on tekijöilleen varsin haastava, sillä tekstiä on paljon ja esityksen aikana on myös runsaasti vaatteiden ja tarpeistojen vaihtoa. Pienempää roolia tekevillä näyttelijöillä onkin työtä myös lavasteiden vaihdon ja verhojen kanssa.

Näytelmän lavastus ja puvustus ovat esittäjäryhmän omaa tuotantoa ja niin vaatteissa kuin lavastuksessakin noudatetaan pitkälle alkuperäistä aikakautta.

Sopivaa vaatetta ja tavaroita on löytynyt niin esiintyjiltä kuin ohjaajienkin kätköistä, sillä Arja ja Tarja kertovat, että heillä itsellään alkaa olla mukavia varastoja eri aikakausien esiintymisasuista, vaatteista ja laukuista sekä muusta tarpeistosta, joita heille usein tarjotaan kun kaappeja tyhjennetään jossain.

Näytelmän ensi-ilta Levijoella on perjantaina 15.3. kello 18 ja muut esitykset 16.3., 17.3. 23.3. sekä 24.3. päivänäytöksinä kello 14.

Uuttakin ideaa ohjaajilla on tulevaisuuteen jo suunnitteilla, mutta jatkossa keskitytään todennäköisesti enemmän omiin tuotantoihin.

Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät