-0.3 C
Alajärvi
perjantai 12.4.2024
MAINOS

Kierrätys on tätä päivää myös sisustuksessa

Kevät tulee ja jotain uutta kivaa olisi mukava saada kotiin. Fiksu kuluttaja ei säntää suoraan shoppailemaan uutta, vaan tarkastaa ensin, mitä löytyisi kierrätyksestä.

– Meiltä käydään etsimässä ja ostamassa todella paljon sisustamiseen liittyviä tekstiilejä ja tuotteita, kertoo Kirpputori Adeliinassa tiskin takana häärivä Anu Tallbacka. Ja kuin varmimmaksi vakuudeksi kassalle ostoksiaan maksamaan saapuu solkenaan asiakkaita, jotka ovat löytäneet Adeliinan myyntihyllyiltä kankaita, peittoja, tyynyjä ja verhoja.

MAINOS

Tuntuukin sille, että moni on hoksannut sen, että ensin kannattaa käydä kirpputorilla ja jos sieltä ei mieluista löydy, suunnata vasta sen jälkeen ostamaan uutta.

Uutta kattovalaisinta kaipaavalle löytyy tyylejä joka lähtöön. Osa valaisimista on melkoisia aarteita.

Anu kertoo, että kysytyimpiä sisustusartikkeleja kirpparilla ovat verhot ja muut tekstiilit. Niiden kysyntä nousee aina kauden vaihtuessa ja tällä hetkellä on selvästi nähtävissä, että asiakkaat etsivät verhoja ja muita tekstiilejä kevääseen sekä pääsiäiseen.

Kevään tullen myös maljakkojen ja kodin koriste-esineiden myynti kiihtyy. Anu vinkkaa, että myös tuotteitaan myyvien kannattaa huomioida se, että juuri nyt myyntiin kannattaa etsiä vaaleampia kodintekstiilejä ja turhiksi jääneitä, kesäkotiin sopivia astioita ja koriste-esineitä.

Verhoja ja piensisustustuotteita Adeliinaan tulee myyntiin varsin hyvin, joten niitä on myös asiakkaille mistä valita. Asiakkaita ja myyjiä Adeliinassa riittää, joten valikoimat vaihtuvat nopeasti ja jos tällä viikolla sopivaa tuotetta ei löytynyt, niin ensi viikolla se voi jo olla tarjolla.

Arvotavaraa ja desingia

Koriste-esineitä Adeliinasta löytyy jatkuvasti laajalla skaalalla, jopa taidelasista ja brändituotteista lähtien. Eikä arvotavaraa tarvitse myydä puoli-ilmaiseksi, sillä asiakkaat kyllä tietävät millä esineellä on arvoa ja ovat sen halutessaan valmiita maksamaan.

Moni keräilijäkin kiertää kirpputoreja etsiessään omiin kokoelmiinsa sopivia tuotteita ja kun se löytyy, kaupat syntyvät.

Yleensäkin syy ostaa kirpputorilta ei ole läheskään aina tuotteen hinta, vaan moni arvostaa kierrätystä ja sitä, että kirpparilta voi löytää yksilöllisempiä tuotteita, kuin markettien hyllyistä. Jos oma sisustusmaku suosii jotain tiettyä tyyliä, niin kirppari voi olla todellinen aarreaitta. Esimerkiksi retro on se, mikä myy aina.

Mattoja löytyy niin uutta kuin vähän käytettyä.

Adeliinasta löytyy myös tyynynpäällisiä, pöytäliinoja, jonkin verran kankaita, uutta ja käytettyä mattoa ja erittäin hyvä kokoelma kattovalaisimia. Joukossa on pieniä aarteitakin vanhempaa desingvalaisinta arvostaville.

Huonekalujakin kysellään paljon, mutta tilat eivät salli ottaa myyntiin mitään isompaa, pienempiä huonekaluja otetaan myyntiin aina kun se on mahdollista.

Adeliinassa kauppa käy ja tavara vaihtaa omistajaa ripeään tahtiin. Positiivista on se, että paikka on aina poikkeuksellisen siisti, sillä myyjät huolehtivat hyvin myyntipisteistään ja asiakkaat ovat fiksua väkeä. Monissa isoissa kaupungeissa varastelu on kirpputoreilla ongelma, mutta niin ei ole Alajärvellä.

– Meillä on hyvä asiakaskunta ja kirpputori on suhteellisen pieni. Kaikki tuntevat toisensa, joten olisihan se vähän noloa viedä täältä jotain maksamatta. Lisäksi täällä on hyvä kameravalvonta, jonka avulla tilanteet kyllä selviävät, jos niitä havaitaan, Anu kertoo.

Tuula Jokiahosinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät