2.6 C
Alajärvi
perjantai 12.4.2024
MAINOS

Alajärven ja Lapuan välille 41 kilometriä uutta pintaa

Käytettävissä oleva rahoitus mahdollistaa tulevana kesänä Pohjalaismaakunnissa noin 400 kilometrin pituisen päällystysohjelman, joka on viime vuoteen verrattuna yli kolminkertainen.

Päällystystyöt käynnistyvät tämänhetkisen tiedon mukaan toukokuun puolessa välissä ja jatkuvat lokakuun loppuun saakka.

MAINOS

Merkittävimpiin kesän päällystyskohteisiin lukeutuu Valtatie 16 välillä Lapua – Alajärvi, yhteensä 41 kilometrin matkalla. Soratieksi parannetaan lisäksi alueellamme maantie 17661, Aitasaari, Alajärvi, 6,8 kilometriä .

Vuonna 2024 Pohjalaismaakunta alueiden päällystetyn tieverkon korjaukseen on käytössä 41,5 miljoonaa euroa. Rahoitustaso on merkittävästi suurempi verrattuna aiempiin vuosiin. Tämä johtuu eduskunnan myöntämästä korjausvelkapaketista, josta 32,9 miljoonaa euroa tuli Etelä-Pohjanmaan ELY-keskuksen alueelle. 

-Korjausvelkarahan ansiosta saamme pysäytettyä korjausvelan kasvun. Päällystyskauden jälkeen jää alueellemme kuitenkin edelleen satoja kilometrejä huonokuntoisia tai erittäin huonokuntoisia teitä, toteaa liikennevastuualueen johtaja Anders Östergård Etelä-Pohjanmaan ELY-keskuksesta. 

Päällystyskohteet sijoittuvat vahvasti päätieverkolle eli valta- ja kantateille. Rahoitus mahdollistaa kuitenkin myös alemman tieverkon kohteiden korjaamisen. Lisäksi päällystetään kävely- ja pyöräteitä noin kahdeksan kilometriä ja huonokuntoisia päällystettyjä teitä parannetaan sorateiksi 12 kilometriä. 

Eduskunnan jakovarahankerahoitusta sai kahdeksan kohdetta, jotka suuntautuvat alemmalle tieverkolle. Mukana on myös sellaisia kohteita, jotka kunnostetaan yhteistyössä kuntien kanssa.  

Maantieverkon pituus on alueella yhteensä 8600 kilometriä, josta päällystettyjä teitä on noin 6000 kilometriä. 

Päällysteiden paikkaustyöt käynnistyivät

Maanteiden päällysteiden laajemmat paikkaustyöt on aloitettu Pohjalaismaakuntien alueella. 

Kevään ensimmäiset paikkaustoimenpiteet tehdään päätieverkolle valta- ja kantateille sekä alemmalla tieverkolle siten, että kohteista korjataan pahimmat liikenneturvallisuutta vaarantavat päällystevauriot. 

Tiestön huonosta kunnosta ilmoitetaan ensisijaisesti Liikenteen asiakaspalvelun palauteväylään tai liikennettä vaarantavista ongelmista suoraan Tieliikennekeskuksen Tienkäyttäjän linjalle numeroon 0200 2100 (24/7).

Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät