Kuortaneen perinteiset Juhannuskisat tarjoavat yleisurheilun huippuviihdettä

Tapahtumapäällikkö Tanja Hietikko kertoo, että vaikka kisojen nimi vaihtui muutama vuosi sitten, niin Kuortaneen Juhannuskisojen henki elää edelleen yhtä vahvana kuin ennenkin. Juhannuslauantaina katsomo on täynnä ja tunnelma korkealla!
Mainos[adrotate banner="3"]

Kuortane Games, eli tutummin Kuortaneen Juhannuskisat, järjestetään jo 85. kertaa ja tällä kertaa tutulla paikallaan huomenna juhannuslauantaina 22.6. kello 16.30 alkaen.

Muutaman tunnin rutistuksen aikana kentällä pääsee näkemään ja kokemaan maamme huippu-urheilijoiden kohtaamisen kansainvälisten tähtien kanssa, ja Kuortaneen täpötäyden katsomon tunnelmaan ei paraskaan televisiolähetys pysty yltämään.

MAINOS

Tapahtumapäällikkö Tanja Hietikko kertoo, että vaikka kisojen nimi vaihtui muutama vuosi sitten, niin Kuortaneen Juhannuskisojen henki elää edelleen yhtä vahvana kuin ennenkin. Mukana kisoissa nähdään kotimaisten huippujen lisäksi 50-60 ulkomaista urheilijaa.

– Syy sille, miksi Kuortane on niin suosittu myös kansainvälisten urheilijoiden keskuudessa, on kisojen tunnelma. Saamamme palautteen perusteella se, että pienellä paikkakunnalla järjestetään tällainen tapahtuma ja täysi katsomo, joka kannustaa urheilijoita luovat tunnelman, jota ei löydy muualta.

Yleisöä Kuortaneelle mahtuu seisomakatsomot mukaan lukien noin 4000. Istumapaikkoja kisoihin myydään ennakkoon ja etenkin katoksessa olevat paikat myydään yleensä nopeasti. Seisomapaikat ovat myynnissä vasta ovelta tapahtumapäivänä ja silloin myydään myös mahdollisesti ennakkoon myymättä jääneet istumapaikat.

Ennakkomyynti tapahtumaan on sujunut tavalliseen tapaan myös tänä vuonna, mutta Tanja kertoo, että nykyisin yhä useampi tekee päätöksen mukaan lähtemisestä vasta aivan viime tipassa, tai silloin kun sääennusteet tarkentuvat. Säällä onkin suuri vaikutus siihen, millaiseen yleisömäärään päästään.

Olipa sää mikä tahansa, niin Kuortaneella ei ole koskaan sitä tilannetta, mitä usein isoissa katsomoissa nähdään: muutama katselija siellä ja täällä. Pienuudesta on siis myös hyötyä, kun katsomoja ei ole liian paljon, on varmaa, että tunnelma kohoaa katsomon täyttyessä.

Kentällä tapahtuu koko ajan

Mutta miksi ihmeessä kannattaa lähteä paikan päälle kisoihin? No tietenkin juuri sen paljon puhutun tunnelman vuoksi!

– Kentällä tapahtuu koko ajan jotakin eri puolilla kenttää. On juoksulajeja, seiväshyppyä, keihäänheittoa, kolmiloikkaa, Tanja luettelee. – Nähtävää on todella paljon ja paikan päällä voi nähdä läheltä urheilijoiden onnistumiset ja elää mukana tunnelmassa.

Kisat starttaavat kello 16.30 esilajeilla ja viralliset avajaiset ovat kello 17. Kilpailu on ohi noin kello 20.30, eli lyhyessä rutistuksessa nähdään yli 200 kilpailijan suoritukset!

– Kisat käydään minuuttiaikataululla ja ajoitus on todella tarkkaa. Tämä kaikki onnistuu vain rutinoituneen, noin 300 henkilöstä muodostuvan talkoolaisten joukon avulla.

Talkoolaisilla on tapahtumassa mitä erilaisimpia tehtäviä ja heidän panoksensa on kisojen onnistumisen kannalta ensiarvoisen tärkeää.

Tapahtuman kisaravintola toimii urheiluopistolla, mutta paikan päällä palvelee myös kioski, josta saa makkaraa ja makeaa. Moni kisavieras myös majoittuu alueella ja urheiluopistolta löytyy juhannuksen aikaan hyvin majoitustiloja, mikäli joku tulee kauempaa.

Naisten moukari odotetuimpien lajien listalla

Kuortane Gamesin yksi mielenkiintoisimmista lajeista on tänä vuonna naisten moukari. Kuortaneella nähdään useita EM-kisoihin osallistuneita urheilijoita kotimaisten kärkinimen johdolla.

Kuortaneelle saapuu tasaisessa EM-loppukilpailussa hienosti neljänneksi sijoittunut Silja Kosonen sekä Suomen ennätyksen kesän alussa heittänyt Krista Tervo.  

Kilpailussa nähdään myös muun muassa EM-finaalissa viidenneksi heittänyt Kathrine Koch Jakobssen DEN sekä 12. sijoittunut Reka Gyuratz HUN

Silja Kosonen oli viime vuonna Kuortaneen moukari kisassa toinen tuloksella 73,78.  Krista Tervo on kisannut viimeksi Kuortaneella vuonna 2017. Nyt naiset kohtaavat ensimmäistä kertaa Kuortane Gamesissa. Naisten moukarikisa alkaa kello 19.20.

Myös naisten seiväs tulee olemaan mielenkiintoinen, ovathan ulkomaisten kirittäjien lisäksi paikalla myös Wilma Murto ja Elina Lampela. Naisten kolmiloikassa nähdään huippunimi maailmalta.

Miesten puolella keihäskisa on jälleen yksi illan odotetuimmista ja Suomen kärkinimien lisäksi paikalla on kansainväliset tähdet. Miesten satasella mittelevät Suomen, Viron ja Ghanan ennätysmiehet.

Tuula Jokiaho

MAINOS
Edellinen artikkeliValtatie 16 poikki kolarin takia Alajärvellä
Seuraava artikkeliAlina Keski-Mäenpää mallikisaan Yhdysvaltoihin