-0.1 C
Alajärvi
torstai 29.2.2024
MAINOS

Lehtimäen Jyskeen hiihdon ja yleisurheilun sekä Osuuspankin yhteistyö sai jatkoa

Lehtimäen Osuuspankki ja Lehtimäen Jyskeen hiihto- ja yleisurheilujaosto solmivat uuden kolmivuotisen yhteistyösopimuksen.

Yhteistyöllä on jo pitkät perinteet, sillä ensimmäinen yhteistyösopimus on allekirjoitettu jo 90 -luvun alussa. Sponsorointi on jatkunut katkeamattomana aina kahden tai kolmen vuoden sopimuksin.

MAINOS

Sopimuksen allekirjoittaneet pankin toimitusjohtaja Veli-Jussi Haapala, Jyskeen yleisurheilun puheenjohtaja Jari Lepistö sekä hiihdon puheenjohtaja Pentti Ahopelto toteavat, että hyvää yhteistyötä on turha katkaista. Osuuspankki on Jyskeen hiihto- ja yleisurheilujaoston ainoa yritystukija.

Yhteistyön myötä Osuuspankki tarjoaa seuralle taloudellista tukea, materiaaliapua ja tiloja käyttöön ja vastaavasti Jyskeen puolelta pankki voi käyttää seuran omaisuutta, kuten telttaa omiin tarpeisiinsa.

Saatu tuki käytetään Lehtimäellä lasten ja nuorten liikuntaharrastuksiin kesän Hippokisojen ja talven Hippo-cupin kautta. Näissä osanottajia riittää kylän kokoon nähden paljon. Kesän kisoissa on yleensä noin sata lasta ja hiihtocupin osakilpailuissa yleensä noin 50 lasta.

Uhkana pitkät koulumatkat

Jyskeen toiminnan perusteena on vapaaehtoistyö. Vetäjät ja jaostojen jäsenet tekevät vapaa-ajallaan tärkeää työtä lasten ja nuorten liikunnan ja terveyden hyväksi. Työ on ennaltaehkäisevän terveydenhoidon kannalta merkityksellistä ja toivottavasti vähentää kaupungin ja yhteiskunnan menoja.

Palveluja ajetaan Lehtimäellä voimakkaasti alas, mutta Jyske haluaa toimia jatkossakin. Menestysurheilijoista tunnetulla Lehtimäellä suurena uhkana nähdään ainoan koulun alasajo, jolloin oppilaiden liikuntamahdollisuudet hukkuisivat pitkiin linja-automatkoihin. – Toivottavasti lapset ja nuoret eivät jatkossa istu linja-autossa silloin, kun heidän pitäisi liikkua!

Jyskeen hiihtojaosto on erittäin aktiivinen ja mahdollistaa mm. erinomaiset Valkealammen hiihtoladut. Ilman Jyskeen toimintaa kaupungin panostus ei riittäisi läheskään nykyiseen tasoon alueen laduilla. Valkealammen hiihdot joulukuun alussa avaavat perinteisesti Pohjanmaan hiihtokauden. kuntohiihtäjät kansoittavat ladut jo syksystä lähtien, kun ensilumen latu avataan.

Jyskeen alaisuudessa on Liksari -toimintaa kautta vuoden. Lajit ja paikat vaihtuvat vuodenajan mukaan. Liksari on tarkoitettu eskari-ikäisistä ala-aste -ikäisiin. Toiminta on ilmaista kaikille osallistujille.

Kilpaurheilu kuuluu vahvasti Jyskeen toimintaan. Hiihdossa Anni Keisanen on tällä hetkellä seuran ykkösnimi ja toivottavasti hänen esimerkkinsä houkuttelee lajiin uusia nuoria.

Yleisurheilu on tällä havaa Jyskeen eniten menestystä tuonut laji. Ari Mannio on jo vuosia ollut huipulla Suomessa ja Euroopassa. Keihäänheitto onkin Jyskeen perinteinen laji. Pasi Mäkipelto on kärkkymässä maamme miesheittäjien kymmenen parhaan joukkoon. Janette Lepistö taas on noussut jo aikuisissakin hyvin korkealle kuluvan vuoden kahdella SM -kullalla ja myös Saga Kurunmäki on jatkamassa perinnettä.

Sanni Taipalus puolestaan on kehittynyt erinomaiseksi keskimatkojen juoksijaksi ja tuonut menestystä ja SM -mitaleita.

Jyske on budjetiltaan pienimpiä seuroja, mutta silti kärkipäässä menestyksessä. Esimerkiksi Kalevan Kisoissa Jyske on useana vuonna ollut ainoa seura, josta on kisaamassa ollut kolme keihäänheittäjää – viime vuonna Seinäjoki ylsi samaan. Perustana on talkootyö ja minimaaliset korvaukset kilpaurheilijoille. Pakollisiin menoihin Osuuspankin tuki on todella tarpeen.

Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät