Vuoden kyläelokuvafestivaalin voitto meni Myllykankaan tytöille

Mainos[adrotate banner="3"]

Lauantaina 25.10. juhlittiin jälleen kyläelokuvafestivaaleja Luoma-ahon nuorisoseuralla. Kilpailuun osallistui 21 lyhytelokuvaa ympäri Suomen. Tänä vuonna finaaliin pääsi kuusi hyvin erilaista lyhytelokuvaa.

Elokuvasäätiön tuotanto- ja kehitysjohtaja Petri Rossi oli yksi päätuomareista, joka aloitti tapahtuman puhumalla hieman säätiöstä ja omasta historiastaan elokuva-alalla. Petrillä on oma kesämökki Ähtärissä, joten Pohjanmaa on hänelle tuttua ja inspiroivaa seutua.

MAINOS

Petri Rossi pohti puheessaan muun muassa sitä, milloin ihminen on elokuvan tekijänä ammattilainen. Hän painotti, että lahjakkaita elokuvantekijöitä löytyy paljon täältä maakunnista, eikä pelkästään pääkaupunkiseudulta.

Petri odotti innolla millaisia tarinoita kyläläiset ovat kehittäneet ja mitä he haluavat elokuvillaan kertoa. Hyvän elokuvan tunnusmerkit löytyvät nimenomaan sanomasta, joka elokuvalla halutaan jakaa.

Paljon kerrottavaa kyläläisiltä löytyikin. Petri antoi jokaisen esityksen jälkeen suullisen palautteen tekijöille. Katselmus aloitettiin Itäkylän esittelyvideolla, joka sai Petrin jo miettimään tonttipaikan ostoa Itäkylästä.

Elokuvissa käsiteltiin paljon myös vakavia aiheita, jotka osattiin kuitenkin kertoa höyhenen kevyellä tavalla niin, että katsojalle ei jäänyt raskas olo.
Noin tunnin kestävä elokuvien katselmus sisälsi paljon naurun täyteisiä hetkiä ja jännittyneitä katseita.

Paljon tunteita mahtui lyhyeen aikaan. Tuomarit joutuivat erittäin vaikean paikan eteen. Voittajatiimi kuitenkin löytyi Myllykankaalta.

Kuudesluokkalaiset Fanni Yliaho, Saimi Ränkimies ja Matilda Kivipelto kertoivat lyhytelokuvassaan mielikuvituksellisella tavalla, miten hienostokaupunkilaiset kokevat maatilaelämän.

Petri Rossi painotti, että valinnassa ei otettu huomioon teknistä osaamista, vaan nimenomaan mielikuvituksen käyttöä ja ideointia. Tässä tytöt onnistuivat erinomaisesti ja Petri kehotti tyttöjä kuvaamaan jo seuraavan osan elokuvastaan.

Tytöt olivat aidosti yllättyneitä ja iloisia voitostaan. Heidän opettajansa Jari Nevanperä oli kannustanut tyttöjä oman elokuvan tekemiseen ja oli myös erittäin iloinen heidän puolestaan. Tapahtuma tarjosi ison elämyksen kaikille osallistujille ja sai paljon kiitosta paikalla olleilta.

Roosa Linnanmäki

MAINOS
Edellinen artikkeliSeurakuntavaalien ennakkoäänestys alkaa huomenna
Seuraava artikkeliAisapari odottaa uuden ohjelmakauden alkua