0.5 C
Alajärvi
perjantai 01.3.2024
MAINOS

Poisnukkuneiden muistamiseen suunnatut listat poistuvat pankeista – hautaustoimistot jatkavat perinnettä yhteistyössä

Alajärvellä pankit lakkaavat pitämästä listoja, joihin halukkaat ovat voineet laittaa muistamisensa poisnukkuneille.

Vuosikymmenten aikana tutuksi tullut tapa oli näin vaarassa loppua kokonaan, mutta Alajärvellä hautaustoimistot päättivät ryhtyä asiassa yhteistyöhön. Niinpä nyt poisnukkunutta muistaa haluavilla on mahdollisuus jättää muistamisensa kumpaan tahansa paikkakunnan hautaustoimistoon: Laukkosen Kukka ja Hautaustoimiston molempiin liikkeisiin tai Järviseudun hautauspalveluun.

MAINOS

– Muistamisensa jättää haluavan ei tarvitse tietää, kumman hautaustoimiston järjestettävänä hautausasiat ovat, sillä listat löytyvät kaikista kolmesta paikasta ja ne ohjataan edelleen oikeaan osoitteeseen, kertovat Järviseudun hautauspalvelun Eino Hoisko, hänen liikkeessään Lepistön puutarhan kukkapistettä pitävä Sari Lepistö ja Laukkosen Kukka ja Hautaustoimiston yrittäjä Marja-Riitta Ketonen sekä yrityksen S-Marketin kiinteistössä sijaitsevan kukkakaupan toiminnasta vastaava Karoliina Vuorinen.

Muutos tapahtuu marraskuun alusta lukien. Vainajan muistaminen pienellä rahasummalla on hyvin yleinen ja hyväksi todettu tapa silloin, kun muistaa haluava ei ole niin läheinen että menee hautajaistilaisuuteen kukkalaitteineen.

Listoilla kerätty summa on monesti hyvä apu järjestelykuluihin tai toisinaan omaiset lahjoittavat sen edelleen vainajalle tärkeään hyväntekeväisyyskohteeseen.

Keräyslistat ovat liikkeissä samoin kuin aikaisemmin pankeissa ennen lähes kaikkia hautauksia. Muistamisensa sen kautta voi jättää käteisellä aina hautausta edeltävään iltapäivään saakka. Tämän jälkeen listat puhtaaksikirjoitetaan ja toimitetaan hautaustilaisuuteen luettavaksi. Summia tässä listassa ei näy.

Eino Hoisko toteaa, että heillä hautaustoimistolla ei aina ole ketään paikalla, mutta tällöin paikalta löytyy kirjekuoria ohjeineen, johon muistamisensa voi jättää vaikka liike olisi suljettunakin, mihin vuorokaudenaikaan tahansa.

Laukkosella listalle voi muistamisensa käydä jättämässä aina liikkeen laajoina aukioloaikoina.

Yhteistyöhän yrittäjät ovat halunneet ryhtyä, jotta vanha kaunis tapa ei häviäisi ja jotta asiakkaille asian hoitaminen olisi mahdollisimman vaivatonta.

Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät