-15.7 C
Alajärvi
tiistai 05.12.2023
MAINOS
MAINOS

Järviseudun Lasiasennus Ky Alajärven Vuoden Yrittäjä

Alajärven Vuoden yrittäjänä on palkittu 28 vuotta paikkakunnalla palvellut täyden palvelun lasitalo, Järviseudun Lasiasennus Ky.

Yrittäjät Pia ja Ari Hautala ovat molemmat kasvaneet yrittäjyyteen. Pia on yrittäjäperheestä ja aikanaan hän oli 19 -vuotiaana Vähänkyrön nuorin yrittäjä perustaessaan kukkakaupan.

MAINOS

Ari puolestaan on maatalon poika ja tottunut aina siihen, että työtä on tehtävä. Vaikka hän lähtikin töihin vieraalle, kokoajan mielessä kyti ajatus siitä, mitä omaa työtä keksisi.

Vuonna 1986 Ari perusti Lasiasennuksen Sissalaan. Aluksi mukana oli yhtiökumppani, joka jäi yrityksestä pois muutaman vuoden kuluttua. Sissalassa toimittiin kuuden vuoden ajan, jonka jälkeen muutettiin 14 vuoden ajaksi Maxin kiinteistöön. Kahdeksan vuotta sitten rakennettiin omat toimitilat.

Kuluneiden 28 vuoden aikana ala on muuttunut paljon ja samoin Järviseudun Lasiasennus. Alkujaan työ oli pitkälti tasolasien leikkaamista 14-15 puusepälle. Lasit menivät lähinnä ikkunanvalmistukseen. Nyt ikkunanvalmistukseen menee tasolaseja enää vain parille puusepälle.

Järviseudun Lasiasennus on tänä päivänä keskittynyt pitkälti alumiinirakennustoimintaan, vaikkakin rinnalla on edelleen myös tuulilasit autoihin, työkoneisiin ja traktoreihin sekä monet muutkin pienemmät kohteet jopa kynttilälyhtyjen laseista alkaen.

Terassit avaimet käteen -systeemillä

Yritys tarjoaa avaimet käteen -systeemillä mm. omakotitalojen lasitettuja terasseja alumiini- tai puurunkoisina. Näitä terasseja on tehty vuodesta 2006 lähtien. Valmiit terassit on Lasiasennuksen itse ideoima tuote ja niitä on tehty alueelle Vaasasta Jyväskylään ja Tampereelle.

Terassit tehdään pitkälle valmiiksi Alajärvellä, asennuksen paikan päällä hoitavat aliurakoitsijat. Yleensä terassit menevät mökeille tai omakotitaloihin. Ruuvipaalu -perustalle tehtävä terassi on mainio vanhempaankin taloon, koska perustusten teko ei laita puutarhaa mullin mallin ja pilaa nurmikkoa.

Yleensäkin Lasiasennus palvelee rakentajia ja remontoijia monipuolisesti terasseista eteiseen, ikkunoihin, olohuoneeseen ja pesutiloihin. Pia ja Ari kannustavat remonttiin tai rakentamiseen ryhtyviä, että kun piirustukset ovat valmiit, kannattaa tulla heti käymään ja katsomaan, missä kaikissa asioissa Lasiasennuksella voisi olla tarjota rakentajalle mielenkiintoisia ratkaisuja.

– Meillä on peililiukuovet, saunan lasiseinät, porraskaiteet ja etenkin remonttikohteisiin loistavasti sopivat PVC -ikkunat. Niitä on valmistettu jo 40 vuotta ja ovat käytössä muualla maailmassa koko ajan, mutta Suomeen niitä on tuotu aktiivisesti vasta muutamia vuosia.

Lasi on varsin kestävä elementti ja värivaihtoehtoja sisätiloissakin on lukemattomia. Erilaisiin kohteisiin valitaan erilaista lasia ja jopa aivan turvalasin käyttö on lisääntynyt hyvin paljon, etenkin julkisessa rakentamisessa. Yleensäkin Lasiasennuksella painotetaan turvallisuutta ja ehdotetaan asiakkaalle kohteeseen sopivaa vaihtoehtoa.

Kilpailtu ala

Lasiala on tänä päivänä maassamme varsin kilpailtu, vaikka alan yrittäjiä onkin vain muutamia satoja. Se, millä Järviseudun Lasiasennus erottuu joukosta, on laatu.

– Pyrimme aina laadukkaiden tuotteiden käyttöön sekä siihen, että asennus tehdään niin hyvin, että sekä me että asiakas on tyytyväinen. Laadulla ja hyvällä maineella kilpailussa pärjää parhaiten, yrittäjät sanovat.

Työtä Hautalat tekevät kahdestaan ja asennuksissa käytetään alihankkijoita. Omana maahantuontina tuodaan materiaalit pitkälti itse, lasi yleensä Viron kautta. Suomessa lasia ei enää valmistetakaan. Viron toimituksiin ja lasin laatuun on oltu hyvin tyytyväisiä.

Tulevaisuuteen Hautalat katsovat valoisin mielin, yritys elää ja muuttuu ajan hermoilla myös jatkossa.

Pia ja Ari Hautala toteavat, että valinta Vuoden Yrittäjäksi otettiin kiitollisuudella vastaan. Huomionosoitus lämmitti 28 vuoden yrittäjyyden jälkeen ja kertoo, että tekemistä arvostetaan.


Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät