-6.8 C
Alajärvi
maanantai 22.4.2024
MAINOS

Mestarihiihtäjä Eero Mäntyrannan palkintokokoelmanäyttely ja muistohiihdot Kyyjärvellä

Kaikkien aikojen menestyneimmän suomalaishiihtäjän, vuosi sitten edesmenneen Eero Mäntyrannan elämäntyötä kunnioitetaan Kyyjärvellä avaamalla Kauppakeskus Paletissa mestarihiihtäjän palkintokokoelmanäyttely.

Lisäksi järjestetään uudenvuodenpäivän perinteiset Harsunkankaan hiihdot Eero Mäntyrannan muistohiihtoina. Kyseiset hiihdot käynnistävät myös järjestävän seuran, Kyyjärven Kyvyn 70-vuotis juhlavuoden.

MAINOS

Mäntyranta voitti urallaan kaikkiaan 12 Olympia- ja MM-mitalia, joista viisi on kultaista. Suomen mestaruuksia, Holmenkollenin, Ounasvaaran ja Salpausselän valloituksia kertyi kymmeniä.

Mäntyranta oli Kyyjärven Harsunkankaan uskollinen kävijä, eikä hän katkaissut perinnettä vaikka menestystä kertyi kansainvälisilläkin areenoilla. Päinvastoin hänen tunnettuutensa veti Kyyjärvelle muitakin hiihdon huippuja ja sen seurauksena luonnollisesti ihmisiä tuhat määrin.

Kyyjärven Kyvyn johdon mukaan Eero Mäntyrannan rooli Harsunkankaan hiihdon historiassa on niin merkittävä, että johtokunta päätti Eeron omaisten luvalla nimetä uudenvuoden hiihdot Eero Mäntyrannan muistohiihdoiksi.

Kauppakeskus Paletissa itsenäisyyspäivän aattona avattava palkintonäyttely täydentää tulossa olevaa hiihtotapahtumaa erinomaisesti, ja toivottavasti lisää myös kiinnostusta kisoja kohtaan.

Tämän mittaluokan järjestelyt ovat pienessä kunnassa toimivalle urheiluseuralle valtava talkootyön ponnistus.

Eero Mäntyrannan palkintokokoelmanäyttely avataan Kauppakeskus Paletissa Kyyjärvellä perjantaina 5.12. kello 13. Näyttelyn avaavat entiset latujen sankarit Juha Mieto ja Hannu Taipale sekä 1960-luvun tunnettu mäkikotka Antero Verto.
Eero Mäntyrannan muistohiihdot puolestaan järjestetään Kyyjärven Harsunkankaalla uudenvuodenpäivänä 1.1. kello 11.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät