-0.2 C
Alajärvi
perjantai 23.2.2024
MAINOS

Korttitalo avautui Soinissa

Kyläpääskyt ry aloittaa Soinin kunnan entisissä ”Grillin tiloissa” Korttitalotoiminnan. Tilassa on esillä postikorttinäyttely, erilaisia postikortteja ja tilat postikorttien kirjoittamiseen.

Teemana on ”Kirjoita postikorttiin.” Korttitalo-idean äiti Leena Valkeus kertoo postikorttien merkityksestä.

MAINOS

– Postikorttikulttuuri on ollut rikasta. Olen saanut perinteen omasta kodistani korttien kirjoittamiseen. Isäni oli kova kirjoittamaan kortteja ja hänen elinpäivänsäkin loppui kortin kirjoittamisen hetkellä, muistelee Valkeus.
Postikortissa korostuvat kuva, kortti ja käsiala.

– Kaikilla on oma merkityksensä. Se puuttuu tekstiviesteistä. On hienoa laittaa postikortti esille pöydälle ja katsella niitä ja lukea hienolla käsialalla kirjoitettuja tekstejä.

Kyläpääskyt ry on saanut kunnan omistaman rakennuksen käyttöönsä korvauksetta toistaiseksi elokuun loppuun saakka. Tiloissa on esillä postikortteja ja niistä tehdyt suurennokset koristavat rakennuksen ulkoseiniä. Sisälle pääsee ihastelemaan kauniita kortteja perjantaisin kello 16-19 ja aina silloin, kun ulkolyhdyissä on valot.

Tiloissa pääsee suunnittelemaan uusiakin postikortteja. Riimit, aforismit, onnittelut ja muistamiset kuuluvat kortteihin. Uusia ideoita voi tulla esittämään Korttitalolle. – Toiminta on täysin näyttelyperiaatteella eikä kilpaile muiden kanssa, toteaa korttitaiteesta innolla kertova Leena Valkeus.

Rami Puro

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät