1.1 C
Alajärvi
sunnuntai 03.3.2024
MAINOS

Aatto on joulupukin kiireisin työpäivä

Suomalaisessa jouluperinteessä on hyvin pitänyt pintansa joulukuusen ohella myös joulupukki, vanha punaisiin pukeutunut, raihnainen mieshahmo, joka jouluaattoiltana kulkee talosta taloon ja jakaa kilteille lapsille lahjoja.

Vimpelin kirkonkylän Korvenkujalla nykyisin majaileva pukki hankki reilut kymmenen vuotta sitten punaisen pukinuniformun ja on siitä alkaen harjoittanut pukkipalvelua joka joulu. Ennen vanhaan pukit käyttivät apunaan tonttuja, mutta Korvenkujan pukin mukaan se ei näinä kovina aikoina enää kannata, vaan hänellä apunaan vain oma pukinmuorinsa.

MAINOS

Pukkipariskunnan ylivoimaisesti kiireisin päivä on jouluaatto, jolloin he käyvät tilauksesta Kirkonkylällä ja ympäristössä noin kymmenen lapsiperheen kotona jakamassa lahjat sekä positiivisen pelonsekaisella jännityksellä siivitettyä aitoa joulutunnelmaa pienokaisille. Monet lapset odottavat niin innolla lahjojaan, että ovat vapaaehtoisesti valmiita laulamaan pukille pienen joululaulun pätkänkin lahjojensa vastineeksi.

Entisajan pukit matkasivat rekeä vetävillä poroilla mutta tämä Vimpelin pukkimme ei ole aikoihin luottanut enää lumitalviin, vaan on alusta alkaen matkannut muorinsa kanssa autokyydillä.

Aatto on pukkipariskunnalle se varsinainen sesonkipäivä, mutta tämän ajan pukin toimenkuvaan kuuluu myös jo joulun odotusaikana pikkujoulunomaiset pr-tehtävät.

Tämän joulunaluksen merkittävin tällainen tehtävä Korvenkujan pukkipariskunnalle oli Vimpelin joulunavauksen ensimmäinen osio, jolloin Hippo-Puiston tunnelmallisessa hämyssä pukki pyrki puhuttelemaan kaikki paikalle saapuneet pienokaiset ja muori jakoi heille kaikkiaan korillisen karkkeja.

Jouluaaton kiireinen kierros pukkipariskunnalle alkaa noin kello 15 tienoilla jatkuen aina iltaan noin kello 20-21 saakka, jolloin pariskunta pääsee viettämään hyvin ansaittua omaa jouluaan.

Juhani Huopana

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät