Hyvä Joulumieli -lahjakortteja kysytään enemmän kuin voidaan tarjota

Mainos[adrotate banner="3"]

Hyvä Joulumieli -keräykseen on lahjoitettu 1405026 euroa. Suomen Punaisen Ristin ja Mannerheimin Lastensuojeluliiton perinteinen keräys järjestettiin 18. kertaa.

Tänä vuonna 70 euron arvoisia lahjakortteja jaettiin 18000 kappaletta vähävaraisille lapsiperheille Suomessa.

MAINOS

Lahjakorttiin ja sen saamiseen liittyviä kysymyksiä tuli perheiltä tänä vuonna runsaasti. Perheet kertovat elämäntilanteestaan, taloudellisista ongelmista ja muista vaikeuksistaan.

– Punaisen Ristin piirit eri puolelta Suomea ovat kertoneet, että perheiltä on tullut paljon enemmän yhteydenottoja kuin viime vuonna. Joulun alla huoli ja häpeä omasta tilanteesta korostuu. Viesteissä näkyy, että moni kokee surua ja jopa pelkoa siitä, etteivät he pysty laittamaan lapsilleen joulua, kertoo sosiaalipalvelusuunnittelija Seija Salminen Punaisesta Rististä.

Salmisen mukaan yhteydenotoista huomaa, että huono-osaisuus kasaantuu ja etenkin yksinhuoltajilla sekä monilapsisilla perheillä on todella tiukkaa.

– Vaikka perheet saavat erilaisia tukia, ne eivät pärjää. Tukien taso on jäänyt niin matalaksi, ettei raha meinaa riittää elämiseen. Esimerkiksi asumiskustannukset vievät monissa perheissä suuren osan tuloista, sanoo Salminen.

Suuria yrityslahjoituksia viime vuotta runsaammin

Tänä vuonna keräykseen osallistui ennätyksellisen paljon 1500 euroa tai enemmän lahjoittaneita yrityksiä. Niitä oli noin 300, kun viime vuonna yritysten määrä oli 161.

Vähintään 1000 eurolla keräykseen osallistui 105 yritystä. Lisäksi ainakin 20000 yksityishenkilöä lahjoitti keräykseen.

Hyvä Joulumieli -keräys käynnistyi 21. marraskuuta ja päättyy tänään jouluaattona. Lahjakorteilla perheet ovat voineet ostaa ruokatarvikkeita K-ruokakauppojen, S-ryhmän ja Lidlin toimipisteistä. Keräys on toteutettu yhteistyössä Ylen aamu-tv:n, Yle Radio Suomen ja Yle Radio Vegan kanssa.

Hyvä Joulumieli -lahjakorttia ei voi hakea, vaan tieto apua tarvitsevasta perheestä täytyy tulla järjestäjille seurakuntien diakoniatyön, neuvoloiden tai sosiaalitoimen kautta.

Lahjakortin saavat perheet valitaan yhteistyössä näiden tahojen ja keräyksen järjestäjien kanssa.

MAINOS
Edellinen artikkeliAatto on joulupukin kiireisin työpäivä
Seuraava artikkeliRauhaisaa Joulun aikaa!