0.5 C
Alajärvi
sunnuntai 03.3.2024
MAINOS

Kirkon keskusteluapua tarjolla joulunakin – älä jää yksin

Silloin kun elämä tuntuu raskaalta tai huolet liian suurilta, kirkko tarjoaa luottamuksellista keskusteluapua myös puhelimessa ja verkossa. Seurakuntien ylläpitämä Palveleva puhelin toimii joulunakin.

– Joulun mielikuvana usein on rauhallinen ja kaunis perheen juhla. Kuitenkin joulun viettoon liittyy monille myös ylisuurilta tuntuvia vaatimuksia. Juhla-ajat ja pidemmät lomat aiheuttavat joskus vaikeuksia ihmissuhteisiin.

MAINOS

– Toisaalta vuoden mittaan tapahtuneet elämänmuutokset, kuten ero tai läheisen kuolema, tulevat näkyväksi erityisesti jouluna, Palvelevan puhelimen asiantuntija Titi Gävert muistuttaa.

Soittaja voi halutessaan täysin nimettömästi purkaa mieltään painavia asioita puhelimitse. Palvelevan puhelimen koulutetulla päivystäjällä on aikaa kuunnella. Hän pyrkii löytämään yhdessä avuntarvitsijan kanssa tilanteeseen parhaiten sopivia ratkaisuja.

Palveleva puhelin päivystää joka päivä, arkena ja pyhäpäivinä kello 18–01. Viikonloppuisin päivystys jatkuu 03:een saakka. Suomenkielisen Palvelevan puhelimen numero on 01019 0071.

Ruotsinkielinen päivystys toimii joka ilta kello 20–24 numerossa 01019 0072. Soitto Palvelevaan puhelimeen maksaa tavallisen lanka- tai matkapuhelun verran.
Kirkon Palveleva puhelin on Suomen vanhin puhelinauttaja. Se on toiminut nyt 50 vuoden ajan. Valtakunnalliset palvelut ovat käytössä kaikkialta Suomesta.

Päivystäjät ovat kirkon työntekijöitä ja tehtävään valittuja koulutettuja vapaaehtoisia. Kaikkia päivystäjiä sitoo vaitiolovelvollisuus.

Keskusteluapua myös verkosta

Palvelevan puhelimen rinnakkaispalvelu Palveleva netti toimii keskeytyksettä osoitteessa www.verkkoauttaminen.fi. Suojatussa palvelussa on mahdollisuus keskustella omasta elämäntilanteesta tai muutoin mieltä askarruttavista asioista täysin anonyymisti.

Myös Kirkko Suomessa Chat Facebookissa päivystää joulunpyhinä sekä arkisin kello 14–20. Chatin keskustelut ovat kahdenkeskisiä, ja käyttäjä näkyy työntekijälle anonyyminä.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät