1.4 C
Alajärvi
keskiviikko 24.4.2024
MAINOS

Lappajärvellä alueen alhaisin työttömyysaste

Etelä-Pohjanmaalla oli marraskuun lopussa 9112 työtöntä työnhakijaa.

Määrä nousi edellisen kuukauden lopusta 261 hengellä. Vuoden takaisesta tilanteesta työttömien työnhakijoiden määrä nousi 885 hengellä (10,8 %).

MAINOS

Lomautettuna oli 1323 henkilöä. Lomautettujen määrä nousi 208 henkilöllä (18,7 %) viime vuodesta. Lyhennetyllä työviikolla oli 1110 henkilöä. Määrä kasvoi viime vuodesta 455 hengellä (69,5 %).

Työttömien työnhakijoiden osuus Etelä-Pohjanmaan ELY-keskusalueen työvoimasta oli 10,3 prosenttia. Manner-Suomessa ainoastaan Pohjanmaan ja Uudenmaan ELY-keskusten alueilla työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli alhaisempi.

Koko maassa työttömiä työnhakijoita oli 326 506 henkilöä. Lukumäärä nousi 30 593 henkilöllä (10,3 %) viime vuoden vastaavasta ajankohdasta. Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli 12,5 prosenttia.

Kuntien ja seutukuntien tilanne

Työttömien työnhakijoiden määrää nousi viime vuodesta kaikissa seutukunnissa. Työttömyyden kasvu oli voimakkainta Seinäjoen seutukunnassa. Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli korkein Suupohjan seutukunnassa.

Työttömien työnhakijoiden määrä laski viime vuodesta Jalasjärvellä, Kuortaneella ja Vimpelissä. Muissa kunnissa tilanne kehittyi heikompaan suuntaan. Tilanne heikkeni suhteellisesti eniten Evijärvellä, Lapualla ja Ilmajoella.

Maakunnan alimmat työttömien työnhakijoiden osuudet olivat Kauhavalla, Lappajärvellä ja Evijärvellä. Korkeimmat osuudet olivat puolestaan Soinissa, Kurikassa ja Kauhajoella.

Alajärvellä työttömien työnhakijoiden määrä oli marraskuussa 464 ja määrä kasvoi lokakuusta 26 henkilöllä. Marraskuusta 2013 tämän vuoden marraskuuhun työttömien määrä lisääntyi 27 henkilöllä. Työttömien osuus työvoimasta on 10,9 prosenttia.

Lappajärvellä työttömien työnhakijoiden määrä oli marraskuussa tasan sata ja määrä kasvoi lokakuusta seitsemällä henkilöllä. Marraskuusta 2013 tämän vuoden marraskuuhun työttömien määrä lisääntyi viidellä henkilöllä. Työttömien osuus työvoimasta on 7,2 prosenttia.

Soinissa työttömien työnhakijoiden määrä oli marraskuussa 120 ja määrä kasvoi lokakuusta seitsemällä henkilöllä. Marraskuusta 2013 tämän vuoden marraskuuhun työttömien määrä lisääntyi niin ikään seitsemällä henkilöllä. Työttömien osuus työvoimasta on 12,8 prosenttia.

Vimpelissä työttömien työnhakijoiden määrä oli marraskuussa 147 ja määrä kasvoi lokakuusta 12 henkilöllä. Marraskuusta 2013 tämän vuoden marraskuuhun työttömien määrä kuitenkin laski kolmella henkilöllä. Työttömien osuus työvoimasta on 10,6 prosenttia.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät