-2.9 C
Alajärvi
perjantai 01.3.2024
MAINOS

Yksityisteiden kestävyys puhuttaa

Kaikkiaan 15 paikkakunnalla eri puolilla maata pidetään talven aikana Yksityistiepäivä -opastustilaisuus niille, jotka ovat tekemisissä yksityisteiden kanssa. Tilaisuus on siis erityisesti tiekuntien vastuunkantajille, kunnille sekä yrityksille ja teiden muille käyttäjille.

Yksityistiepäivä -kiertueen järjestää yleishyödyllinen Suomen Tieyhdistys, jonka asiantuntijoiden lisäksi mukana on kahdeksan viranomais- ja yritystahoa kertomassa yksityisteiden juridiikasta ja hallinnosta sekä tienpidosta.

MAINOS

– Yksityisteiden tienpidossa ja teiden käytössä oikea tieto on valttia. Asiat yleensä kannattaa tehdä juridisesti ja teknisesti kerralla kuntoon, oikeaan aikaan ja oikeilla laitteilla, sanoo toimitusjohtaja Jaakko Rahja Tieyhdistyksestä.

Tiepäivässä esillä ovat mm. valtionavustukset, teiden ja siltojen kestävyys entistä painavimpien autojen alla, yksityistielain uudistamistarpeet, tiekuntien hallinnon kehittäminen, kuntien yksityistietoiminta sekä tie- ja käyttömaksujen suosituksia. Myös tiekunnan juridinen vastuu ja hallinnon valvonta ovat aiheina.

– Odotamme innolla näitä tilaisuuksia, sillä koemme yksityistieasioiden opastuksen erittäin tärkeäksi, tiivistää Jaakko Rahja edessä olevaa tilaisuussarjaa.

Etelä-Pohjanmaalla Seinäjoella tiepäivät järjestetään 11.3. Koulutuskeskus Sedun Törnäväsalissa.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät