0.5 C
Alajärvi
maanantai 04.3.2024
MAINOS

Anne Niemi Suomen Yrittäjien Kunta-, alue- ja elinkeinopolitiikan valiokunnan johtoon

Vimpeliläinen Anne Niemi, 50, on tänään valittu Suomen Yrittäjien uuden Kunta-, alue- ja elinkeinopolitiikan valiokunnan puheenjohtajaksi. Niemi on toiminut jo viime vuoden ajan kyseistä valiokuntaa edeltäneen, Alueellisen ja paikallisen elinkeinopolitiikan valiokunnan johdossa.

Niemi on syntyperäinen vimpeliläinen, jonka perheeseen kuuluvat lapset Eveliina ja Kostipekka, läheinen veljen perhe sekä kumppani Jari ja hänen perheensä.

MAINOS

Niemi on kolmannen polven yrittäjä vuonna 1936 perustetussa sukuyrityksessä Järviseudun Peruna Oy. Vastuullisena yrittäjänä hän on toiminut 90 -luvun puolivälistä saakka ja toimii tällä hetkellä kolmen oman yrityksen hallituksessa.

Yrittäjäjärjestöaktiivi Niemi on ollut vuodesta 1990. Hän on ollut mukana useissa paikallisissa luottamustehtävissä, esimerkiksi kunnanhallituksen puheenjohtajana 2009 -2012 ja sitä ennen varapuheenjohtajana.

Hän on ollut Suomen Yrittäjien hallituksen varsinainen jäsen vuodesta 2012 lähtien ja varajäsen jo sitä ennen. Etelä-Pohjanmaan Yrittäjien varapuheenjohtajana hän on ollut vuodesta 2007 ja on edelleen. JPYP:n hallituksen puheenjohtajana hän on toiminut viime vuodesta alkaen ja ollut sairaanhoitopiirin hallituksessa vuodesta 2009 lähtien. Niemi on ollut aiemmin myös maakuntavaltuustossa ja -hallituksessa ja MYR:in jäsenenä.

Niemen vahvuuksina Kunta-, alue- ja elinkeinopolitiikan valtuuskunnassa onkin alueellinen ja paikallinen elinkeinopolitiikka sekä vahva osaaminen sekä kunnallisessa ja maakunnallisessa päätöksenteossa.

Alueellisen ja paikallisen elinkeinopolitiikan valiokunnan tehtävänä oli toimia edunvalvonnan tukena kysymyksissä, jotka liittyvät alueiden kehittämiseen ja paikalliseen elinkeinopoliittisen vaikuttamisen tukemiseen.

Kattava edustus maakunnasta

Suomen Yrittäjät valitsivat uudistettuihin valiokuntaan edustajia eri puolelta Suomea. Nyt ajatuksena kuitenkin oli se, että alueelliset syyt eivät olleet valinnoissa ykkösenä, vaan valiokuntiin haettiin nimenomaan asiantuntemusta.
Uusiutuneet valiokunnat vastaavat aiempaa paremmin eduskunnan valiokuntia. Tällä pyritään lisäämään ja helpottamaan yrittäjien valiokuntien yhteydenpitoa suoraan eduskunnan vastaaviin valiokuntiin.
Etelä-Pohjanmaalle valiokuntien puheenjohtajuuksia tuli kaikkiaan neljä. Niemen johtaman Kunta-, alue- ja elinkeinopolitiikan valiokunnan lisäksi Niemen kihlattu Jari Välikangas johtaa Liikenteen valiokuntaa ja Rakentamisen ja teollisuuden valiokuntaa Juha Lounatvuori. Järjestövaliokunnan puheenjohtajana toimii Suomen Yrittäjien puheenjohtaja Jyrki Mäkynen.
Muita edustuksia valiokunnissa maakuntaan saatiin Kasvuyrittäjyyden ja kansainvälistymisen valiokuntaan Börje Norrgård, Kilpailupolitiikan ja markkinoiden toiminnan valiokuntaan Lasse Anttila, Ruotsinkieliseen valiokuntaan Kirsi Rantatalo sekä Vero- ja rahoitusvaliokuntaan Pentti Lahti.

Lue lisää aiheesta torstain 22.1. lehdestä!

Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät