-0.1 C
Alajärvi
torstai 29.2.2024
MAINOS

Työttömien määrä laski Alajärvellä ja Vimpelissä

Etelä-Pohjanmaalla oli joulukuun lopussa 10757 työtöntä työnhakijaa. Määrä nousi edellisen kuukauden lopusta 1645 hengellä. Vuoden takaisesta tilanteesta työttömien työnhakijoiden määrä nousi 1026 hengellä (10,5 %).

Työttömien työnhakijoiden osuus Etelä-Pohjanmaan ELY-keskusalueen työvoimasta oli 12,1 prosenttia. Manner-Suomessa ainoastaan Pohjanmaan ja Uudenmaan ELY-keskusten alueilla työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli alhaisempi.

MAINOS

Koko maassa työttömiä työnhakijoita oli 336268 henkilöä. Lukumäärä nousi 33369 henkilöllä (10,1 %) viime vuoden vastaavasta ajankohdasta. Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli 13,9 prosenttia.

Kuntien ja seutukuntien tilanne

Työttömien työnhakijoiden määrää nousi viime vuodesta kaikissa seutukunnissa. Työttömyyden kasvu oli voimakkainta Seinäjoen seutukunnassa. Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli korkein Suupohjan seutukunnassa.

Työttömien työnhakijoiden määrä laski viime vuodesta Alajärvellä, Teuvalla ja Vimpelissä. Muissa kunnissa tilanne kehittyi heikompaan suuntaan. Tilanne heikkeni suhteellisesti eniten Karijoella, Evijärvellä ja Ilmajoella.

Maakunnan alimmat työttömien työnhakijoiden osuudet olivat Kauhavalla, Evijärvellä ja Kuortaneella. Korkeimmat osuudet olivat puolestaan Soinissa, Ähtärissä ja Kurikassa.

Alajärvellä oli joulukuun lopussa 603 työtöntä työnhakijaa, mikä on 139 enemmän kuin kuukautta aikaisemmin, mutta kaksi vähemmän kuin vuotta aikaisemmin. Työttömyysaste on 14,1 prosenttia.

Lappajärvellä työttömiä oli 141, mikä on 41 enemmän kuin kuukautta aikaisemmin, ja yhdeksän enemmän kuin vuotta aikaisemmin. Työttömyysaste on 10,1.

Soinissa työttömiä oli 147, mikä on 27 enemmän kuin kuukautta aikaisemmin, ja yksi enemmän kuin vuotta aikaisemmin. Työttömyysaste on 15,7.

Vimpelissä työttömiä oli 174, mikä on 27 enemmän kuin kuukautta aikaisemmin, ja peräti 17 vähemmän kuin vuotta aikaisemmin. Työttömyysaste on 12,5.

Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät