-2 C
Alajärvi
keskiviikko 28.2.2024
MAINOS

FT Juha Alarinta Järvikillan tapaamisessa

-Suomi on maailman valtioista pronssisijalla kilpailukyvyn suhteen. Vaikka kiinalaiset tuottavat tuotteita halvemmalla, mitä tiedämme heidän tuotteiden ympäristöystävällisyydestä ja muista arvoista tuotteen valmistamisen suhteen? Näin kysyi tutkimusjohtaja, FT Juha Alarinta Seinäjoen yliopistokeskuksesta viime viikon keskiviikkona Järvikillan vieraana hotelli-ravintola Alvariinissa.

-Talous muuttuu joka päivä. ”Puusektorin” osuus maassamme on pienentynyt monella alueella, erityisesti paperiteollisuudessa. Puulle täytyisi löytää markkinoita tulevaisuudessakin. Virtuaalimaailman lisääntyminen lisää työpaikkojen ja tavaroiden liikettä. Ihmisten verkostoituminen on tärkeää. Ihmisten ajattelutapa muuttuu: halutaan elämyksiä ja yhteisöllisyyttä. Ympäristötietoisuus lisääntyy ihmisten mielissä ja toiminnoissa.

MAINOS

Tarvitaan uutta liiketoimintaa, yrittäjämäistä asennetta ja kansainvälistä tietoa siitä mitä muut tekevät ja siitä, miten tekevät, totesi Alarinta.

Iltaan toi myös terveisensä Epanet- koordinaationkehittämisjohtaja Kimmo Kulmala. Arkkitehtuurin muutoksesta kysymykseen ”missä me kohta asutaan, miten ja miksi”, vastasi mielenkiintoisella esityksellään Jyrki Tuomela Arkkitehtitoimisto Tuomela Ky:stä.

Järvikilta perustettiin kymmenen vuotta sitten yrityksien tarpeesta kehittämään ja rakentamaan yhteistyötä yrityksien välillä Etelä-Pohjanmaan järvialueelle Evijärveltä Ähtäriin. Toimintamalli jätettiin muotoutumaan toiminnan ja kokouksien myötä malliksi, joka kasvaa ja kehittyy ihmisten tarpeista. Tärkein lähtökohta oli vapaamuotoisuus, joka ei pakota yrittäjiä osallistumaan, vaan osallistuminen perustuu vapaaehtoisuuteen,
kiinnostukseen aiheesta sekä mahdollisuuteen tavata muita yrittäjiä.

Etelä-Pohjanmaan Järvialueen tutkimus-, kehitys- ja innovaatiokillan eli Järvikillan tarkoituksena on olla luottamukseen perustuva foorumi yhdistyksen jäsenien välille. Yhdistykselle on tärkeää auttaa jäseniään tutustumaan uusiin asioihin ja vierailemaan erilaisissa yrityksissä sekä tuottaa asiantuntijoita vastaamaan kysymyksiin niin yrityksiin kuin korkeakouluihin. Mukana toiminnassa ovat ihmiset sekä yrityksistä että koulutus- ja tutkimusorganisaatiosta. Killan painopistealueena on elinkeinoelämää tukeva tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminta.

Järvikillan kokoontumisen ”isäntänä” toimi teknologia-asiamies Jukka Peltokangas Etelä-Pohjanmaan maakuntakorkeakoulusta.

Rami Puro

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät