0.5 C
Alajärvi
sunnuntai 03.3.2024
MAINOS

Lahjoita lukuhetki – kampanja on saavuttanut suuren suosion maakunnassa

Kulttuurista muistoja -hanke on Etelä-Pohjanmaan Muistiyhdistyksen hallinnoima ja RAY:n rahoittama hanke, joka toimii koko maakunnassa vielä tämän vuoden. Hankkeen tarkoituksena on ollut tarjota kulttuuri- ja taideharrastusmahdollisuuksia ikäihmisille, muistisairaille ja heidän omaisilleen omassa kunnassa ja kylässä lähipalveluna.

Hanke on käynnistänyt suuren suosion saavuttaneen Lahjoita lukuhetki-kampanjan koko maakunnassa. Mukaan on lähtenyt 18 kirjastoa ja lähes 140 lahjoittajaa. Hoivakoteja mukana on 24.

MAINOS

Kampanjassa on tarjoutunut kirjastoille mahdollisuus tarjota oman kunnan asukkaille uutta palvelua, joka kohdistuu hoivakodin asukkaisiin. Mukaan lähteneiden kirjastojen tehtävänä on ollut mainostaa kampanjasta asiakkailleen sekä koota halukkaista lukuhetken lahjoittajista rekisteri.

-On todella hienoa, että ikäihmisiä käydään virkistämässä lukemisen merkeissä, toteaa juuri Lappajärven kirjaston johtajan virkaan astunut Päivi Pippola. Hän kertoo, että Lappajärveltä kampanjaan on osallistunut kuusi ihmistä, mutta toivoo, että ihmisiä lähtisi vielä mukaan.

-Lukemishetken luonteen ja pituuden voi kukin määritellä itse. Se voi olla vanhasta ajasta kertovan kirjallisuuden läpikäyminen, päivän uutisten lukeminen tai mitä vain. Lukemassa voi käydä kerran tai useammin.

Muut kampanjaan mukaan lähteneet ovat Alahärmän, Alajärven, Alavuden, Evijärven, Jurvan, Karijoen, Kauhavan, Kortesjärven, Kurikan, Lehtimäen, Seinäjoen, Soinin, Teuvan, Töysän, Vimpelin, Ylihärmän ja Ylistaron kirjastot.

Roosa Linnanmäki

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät