1.4 C
Alajärvi
keskiviikko 24.4.2024
MAINOS

Eläköön viittomakielet! Tänään on Kansainvälinen Viittomakielen päivä.

Kuurojen Liiton liittokokous päätti vuonna 2009, että vuosittain vietetään erityistä Viittomakielen päivää. Päivä on tarkoitettu Suomen kuurojen äidinkielten, suomalaisen ja suomenruotsalaisen viittomakielen, juhlapäiväksi. Viittomakielen päiväksi valittiin 12.2., joka kuurojenopetuksen isän C. O. Malmin (1826–1863) syntymäpäivä. Päivää vietetään nyt kuudetta kertaa, ja juhlatapahtumia järjestetään eri puolella Suomea.

Kuurojen Liitto ry myöntää Vuoden viittomakieliteko 2014 -tunnustuspalkinnon kansanedustaja Mikaela Nylanderille. Tunnustuspalkinto myönnetään henkilölle tai taholle, joka on ajanut viittomakielisten kielellisiä oikeuksia Suomessa, edistänyt Suomen viittomakielten asemaa ja nostanut viittomakieliä näkyville.

MAINOS

Mikaela Nylander on vuoden 2014 aikana toiminut aktiivisesti viittomakielten aseman edistämiseksi sekä eduskunnassa että muissa yhteyksissä. Hänen osuutensa on ollut merkittävä viittomakielilain valmisteluprosessissa sekä eduskunnan viittomakielten verkoston perustamisessa. Nylander toimii myös verkoston puheenjohtajana. Lisäksi hyvin pitkälti Nylanderin ansiosta hallitus esitti budjettiesityksessään tukea suomenruotsalaisen viittomakielen tulkkikoulutuksen suunnittelutyöhön.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät