-0.1 C
Alajärvi
lauantai 02.3.2024
MAINOS

Työministeri Lauri Ihalainen vieraili Nordautomationilla

Työministeri Lauri Ihalainen vieraili maanantaina Alajärvellä, jossa ministeri tutustui Nordautomationin konepajaan. Tämän jälkeen hän oli yleisön tavattavissa Maxin kauppakeskuksessa.

Vierailu Nordautomationilla jäi varmasti pitkäksi aikaa mieleen myös ministerille, jonka ohjelmaan erityyppisiä yritysvierailuja kuuluu jatkuvasti. Jo vastaus ministerin ensimmäiseen kysymykseen oli positiivinen: työssä tässä perheyrityksessä on tällä hetkellä kaikki 40 vakinaista työntekijää ja alkuvuoden aikana on palkattu kymmenen henkilöä lisää, eli vahvuus on nyt 50 työntekijää.

MAINOS

– Tässä yrityksessä työntekijöistä huokuu ammattiylpeys ja työntekijöiden ja johdon välillä on molemminpuolinen arvostus, Ihalainen ihasteli. – Tällaisia yrityksiä Suomeen tarvitaan lisää!

Nordautomationin toimitusjohtaja Pauli Ojala kertoo, että yrityksen hyvä markkinatilanne on monen tekijän summa ja koko henkilöstön yhteinen aikaansaannos.

– Me täällä Nordautomationissa olemme aina olleet tietoisia osaamisestamme. Mikäpä muuten selittäisi sen, että pienelle paikkakunnalle on kasvanut yritys, joka on ottanut johtavan aseman mekaanisen metsäteollisuuden laite- ja projektitoimittajana.

Heikki Hanhisalo vaihtaa kuulumisia työministeri Lauri Ihalaisen kanssa töidensä lomassa.
Heikki Hanhisalo vaihtaa kuulumisia työministeri Lauri Ihalaisen kanssa töidensä lomassa.

Laatu ja aikatauluissa pysyminen ovat taanneet sen, että yritys voi laskea kotimarkkina-alueekseen Suomen lisäksi myös Ruotsin ja Norjan. Pari vuotta sitten tehtiin ensimmäiset päänavaukset myynnille Australiaan.

Yrityksen myynti, suunnittelu, projektinjohto ja hallinto sijaitsevat pääkonttorissa Kristiinankaupungissa, kun taas tuotantoyksikkö on Alajärvellä. Konepajalla keskitytään hitsaukseen ja kokoonpanoon, kun huipputeknologiaa ostetaan myös ulkoa. – Meillä on töissä kovan luokan osaajia, joiden käden jälki näkyy lopputuloksessa.

Nordautomationilla on paljon pitkiä työsuhteita ja Ojala toteaakin, että myös nuorten kannattaisi huomata, miten hyviä työllistäjiä pk -yritykset ovat. Niistä väkeä ei irtisanota yhtä herkästi kuin suuryrityksistä. Työministeri Ihalainen oli Ojalan kanssa samalla linjalla todeten, että käden taitoja vaativille aloille kannattaa yhä kouluttautua, sillä esimerkiksi juuri perusmetalliteollisuutta maassamme tarvitaan jatkossakin.

Ministeri Ihalainen hämmästelee Paavo Kujalan työstämiä koneen osia.
Ministeri Ihalainen hämmästelee Paavo Kujalan työstämiä koneen osia.

Lue lisää ministerin vierailusta Torstain 19.2. lehdestämme!

Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät