Ennakkoluulotonta yrittäjyyttä

Mainos[adrotate banner="3"]

Alajärvellä 19.2.2015
Tuula Jokiaho

Alajärven kaupungin uudessa elinkeino-ohjelmassa peräänkuulutetaan ennakkoluulotonta yrittäjyyttä.

MAINOS

Ohjelma oli hädintuskin saatu uunista ulos, kun jo nähtiin, että sitä saa mitä tilaa. Maanantaina julkistettiin kaksi mittavaa ja taatusti näinä aikoina ennakkoluulottomaksi kuvailtavaa hanketta Alajärven kaupunkikeskukseen: nelikerroksinen kerrostalo ja näyttävä kauppakeskus.

Alajärvellä tuntuisikin nyt olevan melkoinen eteenpäin menemisen henki. Taantuman kestettyä vuodesta toiseen ja kun ihmeempää valoa ei edelleenkään ole näkyvissä, on onni päätetty ottaa omiin käsiin ja laittaa tuulemaan! Tämä, jos mikä, on sitä parasta laman torjuntaa!

Mukavia uutisia tihkuu muualtakin. Työministeri Lauri Ihalainen piipahti maanantaina Nordautomationin konepajalla ja sai kuulla että sen lisäksi, että yrityksen koko vakinainen henkilöstö on työn touhussa, on avuksi palkattu tänä vuonna jo kymmenen uutta tekijää.

Yrityksen työntekijöiden ammattiylpeys ja molemminpuolinen arvostus talon johdon kanssa, sai monenlaisia työpaikkoja ja tehtaita nähneen ministerinkin silminnähden tyytyväiseksi.

Tällä linjalla on hyvä jatkaa. Meistä kaikki ei voi – eivätkä edes kaikki yrittäjät – rakentaa omaa kerrostaloa, mutta niitä omassa päässä hautuneita, parempaa aikaa odotelleita isompia tai pienempiä ”kerrostaloja” kannattaisi ehkä alkaa viedä käytännön tasolle.

Ajat ei tunnu odottelemalla paranevan, mutta työtä tekemällä ja rohkeasti yrittämällä ne ajat voivat hyvinkin lähteä paranemaan!

MAINOS
Edellinen artikkeliAlajärvellä ennakkoäänestetään taas bussissa
Seuraava artikkeliJanne opastaa kuntosaleilla