1.4 C
Alajärvi
keskiviikko 24.4.2024
MAINOS

Töysän Säästöpankkisäätiöltä suuri lelulahjoitus päiväkodeille ja ryhmiksille

Töysän Säästöpankkisäätiö juhlii tänä vuonna 110 -syntymäpäiväänsä erilaisin tapahtumin, tempauksin ja avustushankkein.

Juhlavuoden ensimmäisenä tapahtumaa Eläkeläisten OmaPäivää vietettiin tammikuussa Töysässä.

MAINOS

Nyt helmikuussa Töysän Säästöpankkisäätiö antoi 10000 euron lelulahjoituksen säätiön toimialueen päiväkotien ja ryhmisten leluhankintoihin Tuuriin, Töysään, Alavudelle, Nurmoon ja Alajärvelle.

Kymppitonnin lahjashekistä leluhankintoihin 4000 euroa menee päiväkodeille Nurmoon lapsimäärän mukaisesti. 2000 euron potit tulevat muille toimialueen päiväkodeille.

Alajärvellä lahjoituksen luovuttivat säätiön hallituksen edustajat Tarmo Puoliväli ja Tuomo Nelimarkka ja mukana oli myös Oma Säästöpankin Alajärven konttorin palvelupäällikkö Helena Marjomäki. Lahjoituksen vastaanottivat vt. varhaiskasvatuspäällikkö Hanna Luoma-aho sekä Tenavatuvalta ”asiantuntijat” Jami Valpas, Roope Miettinen sekä Ilona Koskinen lastenhoitaja Janika Harjun silmälläpidon alaisina.

Säätiön edustajat kertovat, että alun perin kymppitonni oli tarkoitus sijoittaa leluihin ja jakaa ne toimialueen päiväkodeille ja ryhmiksille. Tämän sijasta päädyttiin suoriin rahalahjoituksiin, jotta kukin yksikkö voi itse päättää, mitä rahalla hankitaan.

Luoma-aho toteaa, että saatu lahjoitus on aivan mahtava, koska sen avulla lapsille voidaan hankkia leluiksi ”jotain ekstraa”. Hän toivookin että yksiköissä voidaan ottaa tämän rahan turvin hankinnoissa huomioon myös lasten toiveita.

Alajärvellä päivähoidossa on reilu 300 lasta ja leluja uusitaan kyllä säännöllisesti perustaso säilyttäen. Rikkoontuneiden tilalle siis ostetaan uutta, mutta mihinkään uusiin kokeiluihin ei lelujen suhteen yleensä ole mahdollisuutta.

– Nyt yksiköissä voidaan kokeilla myös jotain uutta ja perusleluista poikkeavaa, Luoma-aho iloitsee.

Asiantuntijat Ilona, Jami ja Roope ilmoittavat kuitenkin olevansa varsin perinteisillä linjoilla lelujen kanssa. Ilonan mielestä paras lelu on Ti-Ti -nalle, Jami taas tykkää autoradasta ja Roope hai -pehmolelusta, koska hait purevat.

Ilona kuitenkin tahtoisi Tenavatuvalle ulkoleikkeihin hiekkatraktorin ja -tarvikkeita. Jami taas haaveilee hyvästä pulkasta tai liukurista. Roope sen sijaan panostaisi pikkuautoihin ja Angry Birds -leluihin.

Lue lisää Töysän Säästöpankkisäätiöstä ja juhlavuoden tapahtumista torstain 26.2. lehdestä!

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät