3.5 C
Alajärvi
torstai 25.4.2024
MAINOS

Maaliskuun postimerkit juhlistavat Toivo Kärkeä ja ylioppilaita, pääsiäismerkissä talitintti

Posti julkaisee maanantaina 2.3. viisi uutta postimerkkijulkaisua, joissa on yhteensä 10 erilaista postimerkkiä. Maaliskuun merkeillä juhlistetaan mm. suomalaisen iskelmän suurmiestä, naisia ja pääsiäistä.

Tänä vuonna vietetään suomalaisen musiikin monitoimimiehen Toivo Kärjen syntymän100-vuotisjuhlaa. Lasse Rantanen on suunnitellut juhlan kunniaksi pienoisarkin, jonka merkit esittelevät Toivo Kärjen pitkän uran kolmea eri vaihetta keikkamuusikkona, levyteollisuuden aktiivisena toimijana ja säveltäjänä sekä levypomona.

MAINOS

Lasse Rantanen on tehnyt postimerkkisarjan potretit raapetekniikalla, jossa mustapintaisesta kartongista raaputetaan esiin kuva-aihe terävällä veitsellä.

Talitintti laulaa sydämensä kyllyydestä

Kaikkien pääsiäistervehdysten postimerkiksi sopii tänä vuonna pirteä Kevätviserrys, jossa talitintti laulaa sydämensä kyllyydestä pajunkissan oksalla. Merkin etualalla on postimerkin muodosta ulos leikattu narsissi.

Kevätviserryksen kuvituksesta ja graafisesta suunnittelusta vastaa Salli Parikka Wahlberg, joka on tuttu satu-, oppi- ja lastenkirjojen kuvituksistaan sekä lukuisista suunnittelemistaan kansikuvista, etiketeistä ja postikorteista. Hänet tunnetaan myös useista jouluaiheisista kuvituksistaan.

Monien asiakkaiden toive täyttyy, kun Posti julkaisee postimerkin, joka sopii ylioppilasjuhlien kutsuihin, kiitoksiin ja onnitteluihin. Anssi Kähärä on suunnitellut 1. luokan postimerkin, jonka aiheena on ylioppilaslakki.

Naisten päivää juhlistetaan postimerkeillä, joihin on kuvattu karikatyyrimäisiä naishahmoja peilailemassa omaa kuvaansa. Kerro kerro kuvastin -postimerkkivihkossa on neljä 1. luokan postimerkkiä.

Merkkien suunnittelusta vastaa Laura Valojärvi, joka on erikoistunut lastenkirjojen kuvituksiin. Hän tekee myös Aalto-yliopistoon tohtorin väitöskirjaa, jossa tutkitaan kuvakirjojen merkitystä suomalaisten lastenkirjankuvittajien näkökulmasta.

Maaliskuun kukka-aiheinen merkki on nimeltään Juhlakimppu. Riikka Juvonen on kuvittanut postimerkkiin värikkään ja täyteläisen kukkakimpun, jossa on orkideoja ja pioneja. Merkin graafisesta suunnittelusta vastaavat Ari Lakaniemi ja Susanna Rumpu.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät