14.3 C
Alajärvi
sunnuntai 19.5.2024
MAINOS

Suninsalmi tarjoaa oivan tilaisuuden kokeilla avantouintia!

Rannankylän Kyläyhdistyksen rantasauna Suninsalmella on palvellut käyttäjiä jo viiden vuoden ajan. Kyläyhdistyksen puheenjohtaja Leena Tynjälä kertoo, että syy saunan rakentamiselle syntyi kauniin rantamaiseman kautta.

– Rakentamisella luotiin mahdollisuus kaikille nauttia saunomisesta ja avannosta järven rannalla, vaikka ei omistaisi omaa mökkiä. Halusimme luoda kylälle lisää aktiviteetteja ja mahdollisuuden harrastaa avantouintia.

MAINOS

– Sopiva tilaisuus tähän saatiin EU-hankkeena. Kyläläiset osallistuivat asiaan työllä ja kaupunki/kunta rahalla. Hanke käynnistyi vuonna 2007, sen jälkeen rakennettiin ja 2010 helmikuussa alkoivat avoimet saunavuorot.

Saunan omistaa kyläyhdistys ja kenellä tahansa on mahdollisuus saunan käyttöön. Saunan voi tilata yksityiseen käyttöön pientä korvausta vastaan kyläyhdistyksen kännykkänumerosta ja kesäisin viereisestä Suninsalmen kahvilasta.

Talviaikoina voi kysellä mahdollisuutta myös omiin vakituisiin saunavuoroihin. Maksut hoituvat kätevästi pankkisiirroilla, joita löytyy saunan takkahuoneesta ja kesällä kahvilasta.

Joka lauantai saunalla on myös ns. yleiset saunavuorot, jolloin saunomaan ja avantoon pääsee vitosen kertamaksulla vain saapumalla paikalle. Tämä on oiva tilaisuus vaikkapa kokeilla avantouintia, vaikkei kuuluisi mihinkään avantouintiporukkaan.

Saunan ovet ovat tuolloin avoinna kaikille halukkaille, joka lauantai huhtikuun loppuun saakka kello 14-17.

Lue lisää aiheesta torstain 5.3. lehdestä!

Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät