-5.8 C
Alajärvi
tiistai 16.4.2024
MAINOS

Vedolle voitto Hyvinkäältä

Vimpelin Veto haki tärkeän vierasvoiton Hyvinkäältä kaatamalla Naisten korisliigan ottelussa Pontevan 73-79 (22-15,19-21,18-25,14-18).

Ponteva hallitsi pelin alkua Taru Tuukkasen johdolla ja Moona Hämäläisen vapareilla johti jo 11 pisteellä tilanteessa 22-11.

MAINOS

Vimpeli siirtyi aikaisessa vaiheessa paikkapuolustukseen ja onnistui pysäyttämään kotijoukkueen rynnistyksen korin alla. Puoliajalla HyPo johti viidellä pisteellä, mutta kolmannella jaksolla Veto paransi peliään ja nousi taistelemaan voitosta.
Veto karkasi neljännellä jaksolla nopeilla vastaiskuilla 10 pisteen karkumatkalle jo piti loppuun saakka.

– Iso ja tärkeä voitto meille pudotuspelejä ajatellen. Amerikkalaiskolmikkomme pelasi ensimmäisen hyvän ehjän pelin yhdessä ja Stelfox jopa parhaansa. Erityisen iloinen olen, että pallonmenetyksissä jäimme meille kiitettävälle tasolle. Saimme nyt puolustuksessa pysäytettyä ison joukkueen ja juoksupelissä olimme myös vahvoja, iloitsi Vedon valmentaja Jarkko Havu.

Vimpeli oli onnistuneella joukkuepanoksellaan lauantaina sen verran kova, että ansaitsi hienossa pelissä tärkeän voiton. Parhaana palkittu Breanna Salley (15/3/7s/4r) piiskasi esimerkillään koko jenkkitrion kauden parhaaseensa.

– Olen ylpeä joukkueestamme. Jaksoimme pelata huolellisesti koko pelin ja samaan aikaan pystyimme juoksemaan kenttää riittävällä vauhdilla. Pakkovoiton ottaminen onnistui ja kaikkiaan hieno peli meiltä, hehkutti onnellinen Breanna pelin jälkeen lehdistötilaisuudessa.

Muista amerikkalaisista Alexandra Stelfox (19/8/1s/3t) pelasi parhaan pelinsä Suomessa. Vakuuttava oli myös kolmas jenkki, tuplat tehotellut kokenein eli Korinne Campbell (17/13/2s/1r).

80% tarkkuudella pelitilanneheittonsa upottanut Ninni Salmi (9/4) sai myös isot kehut valmentajaltaan Jarkko Havulta. Tärkeitä pisteitä upottivat myös mahtavasti taistellut Ulriikka Nuolikoski (9/7/3s/3r) ja vikkelä Riikka Kujala (6/2/3s/2r).

Pontevalla oli tappiosta huolimatta paljon ilonaihetta pelissä, johon päästiin hieman normaalista poikkeavalla kokoonpanolla, olivathan pelistä pois molemmat kauden kakkospaikan pelaajat Ari Chueca ja Mirka Kilpijärvi.

Henna Lindholm (11/2/1s) otti komeasti paikkansa kokoonpanossa ja upotti mm. kolme komiaa kolkkia Kaisa Höökin (1/2/5s) palasi pelikentille. Parhaat teholukemat (indeksi 22) merkittiin tupla-tuplan tehotelleelle Laura Saariselle (13/16/2s/1r/1t).

Hyvät tehot (20) veti myös tupla-tupla lukemin Taru Tuukkanen (17/12/5s/2r/1t). Parillisille pisteille pääsivät myös Moona Hämäläinen (11/4) ja Titta-Riina Lepistö (11/3/1r/1t). Anni Jämsä (4/3/3s) ja Anni Mäkitalo (5/3/2s) pointteina olivat pelanneessa kahdeksikossa myös isoissa rooleissa.

Veto varmisti pudotuspelipaikan

Ensimmäistä kauttaan Naisten Korisliigassa pelaava Vimpelin Veto kaatoi vahvalla peliesityksllä Tampereen Pyrinnön 53-96 (26-45) ja varmisti tuplaviikonlopun vierasvoitoilla pääsyn kevään pudotuspeleihin.

Ilman joukkueen takamies Meral Bedretdiniä pelannut Pyrintö joutui taipumaan Vimpelille jo kolmannen kerran tällä kaudella.

Ensimmäinen jakso edettiin suhteellisen tasaisissa merkeissä ja jakso päättyi lopulta Pyrinnölle 20-18. Toinen jakso oli Pyrinnön kannalta karmea; Vimpeli sai parannettua puolustusta ja heitot upposivat hyvällä prosentilla eikä Pyrintö saanut mitenkään juonesta kiinni. 2. Jakson pisteet Pyrintö 6 – 27 Vimpeli ja puoliajalle mentiin Vimpelin selvässä johdossa 26-45.

Kolmas jakso ei tuonut peliin enää mitään uutta ja jakso kirjattiin Vimpelille 16-32. Viimeisessä jaksossa Vimpefli hieman kevensi vauhtia ja peluutti tasaisesti koko joukkuetta; jakso lopulta 11-19 ja koko pelin lopputulos 53-96.

Vedon pisteen ja levypallot: Latvala 5/1,R.Kujala 2/6,Stelfox 16/10,Peltola 2/1,Nuolikoski 19/2,A.Kujala 0/1,Salley 16/7,Nygård 3/2,Campbell 23/9,Luoma-aho 3/0,Salmi 7/5.

Pyrinnön ykkönen oli Jessica Schroll 24/5.Brittany Hedderson saalisti 6 pistettä.

– Ensimmäinen jaksohan oli ihan tasainen. Toisella jaksolle saatiin puolustusta parannettua merkittävästi ja päästiin aika selvään taukojohtoon. Vaikeahan Pyrinnön oli tuolta tulla enää mukaan, kyllä he yrittivät mutta saatiin yllättävänkin suurinumeroinen voitto, iloisti Vedon valmentaja Jukka-Pekka Kujala.

Pyrinnön valmentaja Ilpo Rantanen harmitteli joukkueen terveystilannetta ja pelin lopahtamista.- Karmea peli ja ansaittu lopputulos. Pitää kuitenkin muistaa, että Vimpelin pelityyli on sellainen, että heillä on erittäin hyvä urheilullinen joukkue ja ohiheitosta soi aika nopeasti omassa päässä, Rantanen latasi.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät