Lähetyskirppu 25 vuoden ikään

Mainos[adrotate banner="3"]

Alajärven Siion ry perusti Lähetyskirppu -kirpputorin Alajärvelle jo 25 vuotta sitten.

Alkuvaiheessa kirpputori oli paikkakunnalla ainoa laatuaan ja se toimi Salon alakerrassa Kauppakadulla. Sieltä tuli muutto Sairaalantielle ja nykyisissä tiloissa aivan Alajärven keskustan keskeisimmässä paikassa on toimittu nyt pian kolmen vuoden ajan.

MAINOS

Siion ry:n puheenjohtaja Timo Kataja kertoo, että jokainen muutto on vahvistanut Lähetyskirpun ja siihen Sairaalantieltä saakka liittyneen kahvilan toimintaa.

Tällä hetkellä Lähetyskirpulla on omaat, Kahvila Toivoon liittyvät hyvät toimitilat ja kahvila Toivon suojiin on vuoden vaihteessa siirtynyt myös Kirjakauppa Toivo. Nämä kolme muodostavatkin yhteisen yksikön, jossa toimintaa pyöritetään kahvilassa palkatun työtekijän ja vapaaehtoisten tuella. Kirpputori taas pyörii kokonaan noin 70 vapaaehtoisen eläkeläisen työpanoksen turvin.

Kirpputori perustettiin alun perin varojen keräämiseksi. Varainhankintamuotona siitä onkin tullut merkittävä yhdessä kahvilan kanssa ja samalla kirpputori tarjoaa myös nykyaikaisen tavan kierrättää itselleen tarpeettomaksi jäänyttä hyvää tavaraa.

Kataja muistuttaa, että vaikka kyseessä on nimenomaan lähetyskirpputori, ei kaikki lähetystyö tapahdu ulkomailla, vaan kohteet löytyvät ensisijaisesti omalta paikkakunnalta. – Alajärvellä tuotto menee mm. diakoniatyöhön ja lähimmäisen ruokailujen järjestämiseen.

– Ulkomaisina kohteina on mm. viiden työntekijän tukeminen Intiassa ja lähettien lasten koulunkäynnin tukemiseen eri puolilla maailmaa Fidan kautta, Kataja sanoo. Varoja tarvitaan myös Baltian juutalaisten parissa tehtävään työhön sekä Jerusalemissa olevan koulun tukemiseen.

Lähetyskirpun ja kahvilan pyörittäminen eivät onnistuisi ilman laajaa vapaaehtoisten toimijoiden joukkoa. Vain kahvilassa on yksi palkattu työntekijä vapaaehtoisten lisäksi. Kirjakauppa Toivon valikoimista vastaa Timo.

Lähetyskirpussa ja kahvilassa juhlitaan 25 -vuotista toimintaa Puhalluspäivien aikana 12.-14.3., joten Puhalluspäiville lähtevien kannattaa poiketa myös Lähetyskirppuun!

Tuula Jokiaho

MAINOS
Edellinen artikkeliIlmolahti tulkitsee Sibeliusta Perhossa
Seuraava artikkeliAlakoululaiset kisasivat hiihdossa Alajärvellä