2.3 C
Alajärvi
torstai 25.4.2024
MAINOS

Ruokapankki avaa Soinissa

Soinin Ystävänapu ry on parin kuukauden ajan kokeillut kaupan ylijäämäruuan jakamista sitä tarvitseville. – Tilanteen selkiinnyttyä ja todettuamme todellisen tarpeen, otamme käyttöön uuden toimintamallin 17.3. alkaen, Ruokapankin, kertoo yhdistyksen puheenjohtaja Leila Peura.

Ruokapankki tulee toimimaan pienimuotoisesti Ystäväntuvalta käsin. Ruokakasseja jaetaan kerran viikossa tiistaisin kahvilan aukioloajan jälkeen, kello 15 -16.30 välisenä aikana.

MAINOS

Elintarviketukena jaetaan lähinnä leipää, pullaa ja jonkin verran myös pakastettuja lihatuotteita. Suurin osa jaettavasta ruuasta on kauppojen lahjoittamia, osa yhdistyksen ostamia. Syksyllä yhdistys tulee jakamaan myös EU-elintarviketukipaketteja paikkakunnalla. Ruokapankin vastaavana vapaaehtoisena toimii Reijo Kotanen.

Mikä on Ruokapankki ja kuka sitä voi käyttää?

Ruokapankki välittää maksutonta ruoka-apua vaikeassa elämäntilanteessa oleville kotitalouksille. Ruokapankin tarjoama apu on osa ihmisen kokonaisvaltaista auttamista.

Elintarviketuki on välttämätön apu suurelle joukolle suomalaisia. Ruokapankkien asiakkuudessa yksinhuoltajien, osa-aikatyötä tekevien ja pienellä eläkkeellä olevien määrä on kasvanut. Myös erilaisista syistä johtuvat muuttuvat elämäntilanteet voivat aiheuttaa tuen tarvetta.

Soinissa ruokatukea voi hakea suoraan Ruokapankista sen aukioloaikana. – Emme pyydä elämäntilanteen selvittämistä mutta toki tarjoamme myös keskusteluapua sitä haluavalle, täsmentää Peura.

Soinin Ruokapankkiin voi myös yksityiset ihmiset lahjoittaa käypää ruokaa tiistaisin jaettavaksi. Yhdistyksen toimintaa voi tukea myös rahalahjoituksin tilille FI24 5432 0720 0304 82.

Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät