Hyvinvointia ja kumppanuutta kulttuurista

Mainos[adrotate banner="3"]

Etelä-Pohjanmaan liitossa helmikuussa käynnistyneen Hyvinvointia kuntiin ilman rajoja -hankkeen aloitusseminaari järjestetään Härmän Kuntokeskuksessa torstaina 26.3.

Hyvinvointia ja kumppanuutta kulttuurista -otsikolla pidettävässä seminaarissa kuullaan mm. kulttuurihyvinvoinnin teemaan liittyvien alan asiantuntijoiden puheenvuoroja sekä esittelyjä pohjalaismaakuntien alueella jo toimivista hyvistä projekteista ja menestyneistä toimintamalleista.

MAINOS

Seminaarissa aamupäivällä kuultava FT Ava Numminen nostaa esiin ajatuksia sosiaali- ja terveystoimen sekä kulttuurin välisestä yhteistyöstä otsikolla Kumppanuutta rakentamassa. Numminen on toiminut hoitolaitosten kulttuuritoiminnan edistämisen läänintaiteilijana Uudellamaalla vuosina 2009–2011.

Hän on osallistunut erityisesti muistisairaita ja musiikkia koskeviin tutkimushankkeisiin. Iltapäivällä seminaarissa kuullaan mm. maaseutupolitiikan yhteistyöryhmän erityisasiantuntijaa, tutkija Ritva Pihlajaa, jonka esityksen teemana on suomalaisessa yhteiskunnassa ja kunnissa tapahtuva suuri murros.

Hyvinvointia ja kumppanuutta kulttuurista -seminaarin tavoitteena herättää monipuolista keskustelua kulttuuriin pohjautuvien hyvinvointipalvelujen kehittämisestä. Paikalle ovat tervetulleita sekä kulttuuri- että sosiaali- ja terveyssektorilla työskentelevät kuin myös muutkin aihepiiristä kiinnostuneet. Seminaarin on osallistujille ilmainen ja sinne on ennakkoilmoittautuminen.

Hyvinvointia kuntiin ilman rajoja (Välfärd för kommuner över gränser) -hankkeen tavoitteena on luoda Etelä-Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan ja Pohjanmaan maakuntien alueelle uusia hyvinvointia edistäviä kulttuuripalveluja. Hankkeen tuella pyritään alueen kuntiin kehittämään uutta hallinnolliset sektorirajat ylittävää yhteistyötä sekä palvelutuotantoa tukevia toimintamalleja.

Projektiin liittyen toteutetaan Etelä-Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan ja Pohjanmaan kunnissa yhteensä 6-15 kuntapilottia, joiden haku on parhaillaan käynnissä.

Pilottihankkeiden avulla käynnistetään kunnissa uusia kulttuurihyvinvoinnin palveluja, joiden toivotaan juurtuvan osaksi kuntien palvelurakennetta. Pilottihankkeet toteutetaan huhti-marraskuussa 2015.

Hyvinvointia kuntiin ilman rajoja -hankkeen rahoittajina toimivat Opetus- ja kulttuuriministeriö, Etelä-Pohjanmaan liitto, Pohjanmaan liitto, Keski-Pohjanmaan liitto ja Svenska Österbottens förbund för utbildning och kultur (SÖFUK). Hankkeen toteuttajana toimii Etelä-Pohjanmaan liitto.

MAINOS
Edellinen artikkeliSeinäjoen Tangomarkkinoiden esikarsinnat alkavat
Seuraava artikkeliMaaseutuohjelman tukia linjattiin alueellisesti