Trainer Piispanen tarjoaa välineet painonhallintaan myös kiireisille perheen pyörittäjille

Mainos[adrotate banner="3"]

Raine Piispanen on tarjonnut apua ruokavalion ja treeniohjelmien suunnitteluun jo 1,5 vuotta ja rohkaistui positiivisten kokemusten ja kysynnän kasvamisen myötä perustamaan syksyllä oman toiminimen. Nyt pihapiiriin on rakentunut puitteet kuntosaliharjoitteluun.

Rainella ja hänen vaimollaan Saritalla on kuusi lasta ja uusin tulokas on vasta puolen vuoden ikäinen. Kokemusta terveellisten elämäntapojen yhdistämisestä kiireiseen elämänrytmiin siis löytyy ja Raine haluaa välittää apukeinoja myös muille näiden tasapainon kanssa kamppaileville.

MAINOS

Lasten ja liikunnan ollessa lähellä sydäntä, Rainella on aikomuksena alkaa suunnittelemaan toiminnallista tekemisestä lapsille sillä aikaa kun vanhempi viettää omaa aikaa kuntosalilla harjoitellessaan. Kevään tullessa se mahdollistuu oikein hyvin kun pystytään siirtymään pihalle touhuamaan.

Näin ollen koko perhe saa treenihetken jälkeen poistua Piispasesta kaikkensa antaneena, mutta virkeänä. Virkeyttä ja elämäniloa liikunta parhaimmillaan tuo ja siksi ohjelman suunnittelussa lähdetäänkin aina liikkeelle pienistä askelista, jotta tekemisessä säilyisi nautinto, eikä se muuttuisi pakolliseksi puurtamiseksi.

-Pelkällä liikunnalla tuloksia ei kuitenkaan saada aikaan, tietää Piispanen. Ruokavaliolla on todella iso merkitys, mutta siihenkään ei muutoksia tehdä heti alkuun liian rankalla kädellä. Tavoitteena on, että uusista tottumuksista tulisi osa terveellistä elämäntapaa, jotka kulkevat mukana läpi elämän.
-Puolesta kilosta kiloon per viikko on sopiva painonpudotustahti, joten vielä ehtii kesäkuntoon, nauraa Piispanen.

Toisen heikkous on suklaa ja toisen taas vaalea leipä. Eräälle Piispasen valmennettavalle kaikista suurin kompastuskivi oli pitsa, mistä ei kuitenkaan tehty mitään numeroa. Sallivuus on sana, jonka Piispanen tuo puheessaan useasti esille. Jos jokin asia kielletään täysin, sitä ajattelee koko ajan.

Siispä ohjeena on ollut, että kohtuullisuuden rajoissa pitsan nauttiminen on silloin tällöin okei. Ihanteellisessa tapauksessa se on jopa tehostanut aineenvaihduntaa, jolloin paino on tippunut hyvin nopeasti. Tämä valmennettava tiputti kolmessa kuukaudessa 15 kiloa, mikä oli heidän puolen vuoden tavoitteensa. Nyt on keskitytty siihen, että ruokavalio ja liikunnat saadaan tasoitettua niin, että paino pysyy tavoitelukemissa.

Kyseinen asiakas on Piispasen mukaan oikea malliasiakas. Hän on pysynyt jämptisti annetuissa ohjeissa. Tavoitteiden saavuttamiseksi asiakkaalla tulee olla riittävä motivaatio ja usko omaan tekemiseen. Usein se löytyy viimeistään silloin, kun alkaa ensimmäisten viikkojen jälkeen tuntemaan kehossa ja mielialassa muutoksia. Myös tavoitteet ja välietapit ovat tärkeitä, jotta motivaatio säilyy pitkään.

Fitness on tämän päivän trendi ja se tulee luultavasti näkymään enemmissä määrin myös Trainer Piispasen asiakaskunnassa. Eli tällöin painonpudottamisen sijaan halutaan lisätä massaa lihasten muodossa. Piispanen puhuu kuntosaliharjoittelun tärkeydestä ihan jokaiselle ihmiselle, vaikka ei lihaserottuvuutta haluaisikaan. -Iän karttuessa lihaskunto rapistuu pikkuhiljaa, joten kuntosaliin kannattaa jokaisen tutustua, Piispanen sanoo.

Tulevaisuudessa Piispanen tulee laajentamaan kuntosaliaan niin, että sinne mahtuvat myös aerobiset harjoitusvälineet. Tällöin harjoittelusta saadaan entistä monipuolisempaa. Hankintalistalla on myös laktaattimittari, jonka käyttö harjoitteluohjelmaa suunnitellessa takaa sen, että ohjelma tulee olemaan entistä tarkemmin räätälöity jokaiselle asiakkaalle.

Valmennuspaketit suunnitellaan jokaiselle yksilöllisesti asiakkaan tarpeita kuunnellen. Mahdollista on saada kuntosaliohjelma, opastusta salilla tarvittavaan oikeaoppiseen tekniikkaan laitteiden kanssa ja ruokavaliosuunnitelma, sekä näiden yhdistelmiä. Myös lenkkejä järjestetään pienryhmissä. Sopimuksen mukaan Piispanen on itse treeneissä avustamassa ja suorittamassa välipunnituksia ja –mittauksia.

Piispanen tekee yhteistyötä hierojan kanssa, jonka kanssa heillä onkin hieno tarjous uusille
asiakkaille. Kaikki kolmen kuukauden tai pidemmän sopimuksen tekevät saavat 45 minuutin hieronnan kaupan päälle. Piispanen kehottaa kysymään rohkeasti neuvoa jos on tarvetta pieneenkin muutokseen. Tiedustelu ja ensimmäinen tapaaminen on maksuton eikä velvoita mihinkään.

Roosa Linnanmäki

MAINOS
Edellinen artikkeliAivoviikolla tieto tuotiin lähelle ihmisiä
Seuraava artikkeliVerohallinto jatkaa kuittivalvontaa maaliskuussa