-4 C
Alajärvi
perjantai 24.3.2023
spot_img
spot_img

Verohallinto jatkaa kuittivalvontaa maaliskuussa

Kuitin antamatta jättäminen, tai kuitin virheellinen tai puutteellinen sisältö voi johtaa jopa 1000 euron laiminlyöntimaksuun. Kuittivalvontakäynneillä annetaan myös ohjausta kuitintarjoamislakiin liittyvissä kysymyksissä.

Verohallinto, Poliisi ja Aluehallintoviranomainen jatkavat maaliskuussa kuittivalvontakäyntejä pieniin ja keskisuuriin yrityksiin valtakunnallisesti.

Käynneillä valvotaan kuitintarjoamisvelvollisuuden noudattamista ja kuittien sisältöä. Samalla yrittäjille annetaan ohjausta kuitintarjoamislakiin liittyvissä kysymyksissä.

– On tärkeää muistaa, että yrityksen tulee käteiskaupassa antaa aina kuitti asiakkailleen. Yhtä tärkeää on muistaa myös se, että kuitissa on oltava laissa määritellyt tiedot, ylitarkastaja Liisi Peltokorpi painottaa.

Vuonna 2014 tehtiin valtakunnallisesti yhteensä noin 3 000 kuittivalvontaan liittyvää tarkastusta, joista Verohallinnon osuus oli noin 1 820 tarkastusta. Tarkastuksissa kiinnitettiin huomiota kuitin antamiseen ja kuitin tietosisältöön.

– Aiemmissa tarkastuksissa havaittiin jonkin verran puutteita kuittien tietosisällöissä. Yhdessä kuitissa on ollut useampiakin puutteita tai virheitä, esimerkiksi yrityksen nimi tai y-tunnus on puuttunut. Kuitteja myös jätettiin antamatta, Peltokorpi kertoo.

Jos yrittäjä jättää kuitin tarjoamatta, tai kuitin tietosisältö on puutteellinen tai virheellinen, yritys voi saada laiminlyöntimaksun. Maksu on 300 – 1000 euroa.

Vuoden 2014 alussa voimaan tullut kuitintarjoamislaki on herättänyt paljon kysymyksiä. Kassakoneen hankinta, kuitin tietosisältö ja lain soveltaminen eri toimialoilla ovat olleet keskeisiä aiheita. Verohallinto on koonnut vastauksia useimmin esitettyihin kysymyksiin: vero.fi

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät