0.7 C
Alajärvi
sunnuntai 03.3.2024
MAINOS

Lehtimäen kirjasto on syksystä alkaen avoinna lähes aina

Lehtimäen kirjastoa tullaan kehittämään pilottihankkeena Järvi-Pohjanmaalla ns. omatoimikirjastoksi. Sivistystoimenjohtaja Esa Kaunisto toteaa, että omatoimikirjastoa paremmin asiaa kuvaa ruotsinkielinen kuvaus ”laajennettu aukiolo -kirjasto”, sillä kyse on juuri tästä; kirjastosta, joka palvelee laajoilla aukioloajoilla.

– Omatoimikirjastoja on jo melko paljon Suomessa, mutta etenkin muissa Pohjoismaissa. Ruotsissa ja Tanskassa systeemi on hyvin laajasti käytössä, Kaunisto kertoo.

MAINOS

– Meillä hanke käynnistyi, kun saimme Aluehallintovirastolta 40000 euron avustuksen asiaa varten. Kaikkiaan hankkeeseen on budjetoitu 64000 euroa.

– Omatoimikirjaston sisältöön alueen asukkailla on hyvä mahdollisuus vaikuttaa ja siksi tulemme järjestämään Lehtimäen kirjaston asiakasillan keskiviikkona 1.4. kello 17 alkaen. Illassa keskustellaan omatoimikirjaston tulevista palveluista. Tarkoituksena on saada asiakkaat mukaan kirjaston ideointiin ja palveluiden suunnitteluun.

Tilaisuudessa tullaan käymään läpi myös se, mitä omatoimikirjasto tarkoittaa ja mikä on kirjaston valmistumisen aikataulu.

– On erittäin tärkeää, että kirjaston asiakkaat pääsevät heti suunnittelun alkuvaiheessa mukaan palvelun ideointiin. Kirjastoasiakkaita palveleva konsepti on räätälöitävissä alueen tarpeiden mukaan, kunhan se vain suunnitellaan huolellisesti, Kaunisto sanoo ja näkee tämän vuoksi tärkeäksi, että Lehtimäen kirjaston kehittämisestä kiinnostuneet tulisivat runsain joukoin paikalle iltaan.

Lue lisää siitä, mitä omatoimikirjasto käytännössä tarkoittaa, torstain 19.3. lehdestä!

Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät