Aamu- ja iltapäiväkerhotoiminta jatkuu Järvi-Pohjanmaan kouluilla

Mainos[adrotate banner="3"]

Aamu- ja iltapäiväkerhotoiminta jatkuu Järvi-Pohjanmaan kouluilla edelleen lukuvuonna 2015-2016, vaikka toiminta ei olekaan lakisääteistä ja siten pakollista. Vt. varhaiskasvatuspäällikkö Hanna Luoma-aho kertoo, että toiminta on nähty niin tärkeäksi että se halutaan säilyttää myös taloudellisesti tiukkoina aikoina.

Aamu- ja iltapäiväkerhotoiminnan piiriin kuuluvat perusopetuksen 1. ja 2. vuosiluokan oppilaat sekä muiden vuosiluokkien osalta erityisen tuen piirissä olevat oppilaat. Järvi-Pohjanmaalla toiminnassa ovat mukana myös esioppilaat, joiden osalta toiminta on aamu- ja iltapäiväkerhotoimintaa.

MAINOS

Toiminta koululla käynnistyy, mikäli 1.-2. luokkalaisten ja esioppilaiden yhteiseen ryhmään tulee viisi toimintaan säännöllisesti osallistuvaa oppilasta. Mikäli ryhmässä on vain 1.-2.luokkalaisia, ryhmäkoon tulee olla vähintään kuusi oppilasta.

Aamu- ja iltakerhotoimintaa tarjotaan tarvittavana ajankohtana kello 7–16.30. Erityisessä, huoltajien työhön liittyvässä tilanteessa toimintaa voidaan järjestää myös näiden aikojen ulkopuolella.

Järvi-Pohjanmaalla toiminta on ollut hyvin kysyttyä, sillä Vimpelissä toimintaa järjestetään tällä hetkellä kaikilla kolmella koululla, Soinissa Yhtenäiskoululla ja Alajärvellä kaikilla muilla kouluilla, paitsi Levijoella, Alakylällä, Myllykankaalla ja Uusikylällä, joissa tulijoita ei ole ollut riittävästi.

Toimintaan haetaan mukaan lukukaudeksi tai -vuodeksi kerrallaan. Haku lukuvuoden 2015-2016 aamu- ja iltapäivätoimintaan päättyy 31.3. Hakemukset voi palauttaa suoraan siihen yksikköön, jonka toimintaan haetaan.

Lue lisää toiminnasta ja siitä perittävistä maksuista huomisen torstain 19.3. lehdestä!

Tuula Jokiaho

MAINOS
Edellinen artikkeliLain soveltaminen yhtenäistyy vapaa-ajan asuntoihin muutettaessa
Seuraava artikkeliHiljattain Suomeen palannut Tilla Ketonen kehottaa jokaista elämään unelmiaan todeksi