0.8 C
Alajärvi
maanantai 26.2.2024
MAINOS

Pääsiäiskortit postiin viimeistään 31.3.

Pääsiäinen on mitä parhainta aikaa kevättervehdyksille. Pääsiäiskorttien viimeinen postituspäivä on tänä vuonna tiistaina 31.3. Postin julkaisema pirteä Kevätviserrys-postimerkki sopii pääsiäiskorttien lisäksi kaikkiin muihinkin keväisiin tervehdyksiin.

Kevätviserrys-postimerkissä talitintti laulaa sydämensä kyllyydestä pajunkissan oksalla. Etualalle on kuvattu narsissi, joka on leikattu postimerkin muodosta ulos. Merkin teemaan sopii hyvin myös nokkela Priority-merkki, joka on kääntynyt muotoon Priori-titi-ty.

MAINOS

Kevätviserrys-postimerkin suunnitellut Salli Parikka Wahlberg on tunnettu useista satu-, oppi- ja lastenkirjojen kuvituksistaan sekä lukuisista suunnittelemistaan kansikuvista, etiketeistä ja postikorteista.

Posteissa runsas valikoima pääsiäis- ja kevätkortteja

Posteissa on myynnissä runsaasti pääsiäistervehdyksiin sopivia postikortteja. Kuva-aiheista löytyy perinteisiä pupuja, tipuja ja pikkunoitia sekä muutamia kristillisiä aiheita. Pääsiäiskorttien lisäksi valikoimissa on paljon myös kevättervehdyksiin suunniteltuja kukka-aiheisia postikortteja.

Pääsiäiskortteja on Suomessa lähetetty 1870-luvulta saakka, aluksi suljetussa kirjeessä. Kuvitukset ilmestyivät pääsiäiskortteihin 1890-luvulla ja valokuvat 1900-luvun alussa.

Pääsiäiskorttiperinne eli voimakkaana 1960-luvulle saakka ja alkoi elpyä jälleen 1990-luvulla. Nykyisin pääsiäinen on kolmanneksi suosituin korttisesonki joulun ja ystävänpäivän jälkeen.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät