Soinin Sisu uudelleen mukaan Nestle Healthy Kids -ohjelmaan!

Mainos[adrotate banner="3"]

Soinin Sisu ja Soinin yhtenäiskoulu valittiin aktiivisina toimijoina uudestaan Nestle Healthy Kids ohjelmaan.

Nestle Healthy Kids ohjelma tarjoaa liikunnallisia iltapäiväkerhoja sekä ravitsemustietoa ala-asteen oppilaille. Soinin yhtenäiskoululla iltapäiväkerhot jatkuvat taas syksyllä.

MAINOS

– Odotamme innolla kerhojen alkamista! Varsinkin kun lapsille tarjottavat liikunnan mahdollisuudet vähenevät syksyisin täällä pienellä paikkakunnalla, ovat lapset innoissaan osallistumassa mukaan urheilullisiin iltapäiväkerhoihin, kommentoi syksyllä jatkuvaa toimintaa Soinin Sisun iltapäiväkerhoista vastaava Tiina Ojala.

Voitto aktiivisuushaasteesta!

Soinin yhtenäiskoulu on voittanut Nestle Healthy Kids iltapäiväkerhojen aktiivisuushaasteen ja sai palkinnoksi Marttojen kokkikurssin!

Marttojen pitämä kokkikurssi järjestettiin 6.3. Soinin yhtenäiskoulun 6-luokkalaisille.

Soinin yhtenäiskoulun 6. luokan opettajana toimii Anne Degerlund.

Mikä on Nestlé Healthy Kids -iltapäiväkerho?

Nestlé Healthy Kids on Nestlèn ja Suomen Urheiluliiton yhteistyöohjelma, jonka tavoitteena on lisätä koululaisten liikkumista yleisurheilun kautta sekä jakaa tietoa terveellisestä ravinnosta.

Alakouluille suunnatun ohjelman pääpaino on Yleisurheileva iltapäivä -kerho, joka kokoontuu kymmenen kertaa ja haastaa lapset mukaan hyppäämisen, heittämisen sekä juoksemisen monipuoliseen maailmaan.

Yleisurheilun lisäksi koululaiset saavat iltapäiväkerhoissa tietoa monipuolisesta, tasapainoisesta ravinnosta. Ravitsemustiedon tuottaa UKK-instituutin Terve koululainen -hanke (TEKO).

Kerhotoiminnan lisäksi iltapäiväkerhon toteuttavalla koululla järjestetään luokkien välinen Aktiivisuushaaste, jonka tavoitteena on saada koko koulu liikkumaan. Suomen Urheiluliitto ja Nestlé tutkivat lasten liikunta- ja ravintotottumuksista ennen ja jälkeen ohjelman. Tutkimuksesta vastaa UKK-instituutti.

Liikkumista ja tietoa terveellisestä ruokavaliosta

Suositusten mukaan suomalaisten kouluikäisten lasten ja nuorten tulisi liikkua päivittäin noin 1-2 tuntia.

Lasten tulisi myös välttää yli kahden tunnin mittaista istumista. Päivittäinen television ja tietokoneen käyttöaika tulisi rajoittaa kahteen tuntiin. Tuoreet tutkimukset ovat osoittaneet, että vain pieni osuus suomalaisista lapsista ja nuorista toimii näiden suositusten mukaan.

– Liikunta ei enää ole suomalaislapsille ja nuorille jokapäiväinen asia. Nestlé Healthy Kids -ohjelma tavoittaa myös sellaisia lapsia, joiden elämään urheilu ei ole ennen kuulunut. Viime vuonna lähes puolet ohjelmaan osallistuneista lapsista ei ollut aikaisemmin harrastanut aktiivisesti urheilua, Suomen Nestlén toimitusjohtaja Johanna Sewon-Kievari kertoo.

Lasten ylipaino on merkittävä ongelma myös Suomessa. Jo 12 prosenttia viidesluokkalaisista tytöistä ja 14 prosenttia samanikäisistä pojista on ylipainoisia.

Ensimmäiset Suomen Healthy Kids -ohjelman tulokset osoittavat, että ohjelmaan osallistuneet lapset osasivat ohjelman jälkeen arvioida entistä paremmin ruoan terveellisyyttä.

– Tämä on merkittävä askel kohti terveempiä elämäntapoja. Tavoitteemme on kiinnittää asiaan huomiota myös kuluvana vuonna ohjelmassa yhteistyökumppaniemme kanssa, Sewon-Kievari jatkaa.

Nestlé Healthy Kids -iltapäiväkerhot ovat saavuttaneet suuren suosion ja ne jatkuvat tänä vuonna taas 20 paikkakunnalla. Viime vuonna Nestlé Healthy Kids -ohjelmaan otti osaa 10340 koululaista eri puolilla Suomea.

– Nestlé Healthy Kids laittaa jälleen tänä vuonna ison joukon koululaisia liikkeelle sekä saamaan tietoa terveellisestä ravinnosta. Yleisurheilussa yhdistyvät hyppääminen, heittäminen ja juokseminen ovat perustaitoja kaikessa liikunnassa. Ne luovat pohjan liikunnalliseen elämäntapaan, Suomen Urheiluliiton seurapalvelujohtaja Harri Aalto toteaa.

Globaali ohjelma 73 maassa

Nestlé Healthy Kids -ohjelma toimii 73 maassa eri puolilla maailmaa. Lasten hyvinvoinnnin ja terveyden edistämiseen tähtäävät ohjelmat ovat tavoittaneet eri puolilla maailmaa jo yhteensä noin 7,6 miljoonaa lasta.

Suomen Urheiluliitto ry (SUL) on yleisurheilun suomalainen lajiliitto, joka palvelee 21 piirijärjestöä, yli 600 seuraa ja noin 70000 yleisurheilutoiminnassa mukana olevaa ihmistä kaikkialla Suomessa.

Järjestön toiminnan tarkoituksena on innostaa ja palvella jäseniään tuottamaan kansainvälisesti menestyviä yleisurheilijoita sekä laadukasta, arvostettua ja koko yhteiskunnan kattavaa yleisurheilu- toimintaa lapsi-, nuoriso-, kilpa- ja huippu-urheilijoiden sekä harrastajaliikkujien ja urheilun seuraajien tarpeisiin.

TEKO – Terve koululainen on UKK-instituutin hanke, jonka tavoitteena on ehkäistä lasten ja nuorten liikuntavammoja ja vapaa-ajan tapaturmia sekä edistää liikkumista koulussa ja vapaa-ajalla.

UKK-instituutti on terveydenhuollon ja liikunnan alalla toimiva yksityinen tutkimus- ja asiantuntijakeskus, jonka tehtävänä on edistää väestön terveyttä ja toimintakykyä liikunnan ja muiden terveellisten elintapojen avulla sekä toimia vapaa-ajan tapaturmien vähentämiseksi.

 

MAINOS
Edellinen artikkeliLääkekorvauksiin 45 euron alkuomavastuu
Seuraava artikkeliNäin auringonpimennys näkyi Färsaarilta!