-7.9 C
Alajärvi
lauantai 02.12.2023
MAINOS
MAINOS

Juhlat käsillä-tapahtuma kokoaa lähialueen kädentaitajat yhteen

Kevät ja juhlakausi ovat jälleen käsillä. Juhlat käsillä-tapahtuman nimi tarkoittaa kuitenkin sitä, että juhliin valmistaudutaan erilaisin kädentaidoin. Tapahtuma on alun perin toteutettu Nuorten Yrittäjien toimesta ja se järjestetään nyt kolmatta kertaa. Tänä vuonna ajankohta on 17-18.4. kello 10-17 ja 10-14. Tapahtuma tulee olemaan tuttuun tapaan Paavolantorina tunnetun kauppakeskuksen tiloissa Alajärvellä.

Ero edellisiin kertoihin tulee olemaan siinä, että eri kädentaitajien tuotteiden myynnin lisäksi Alajärven Kansalaisopisto osallistuu tapahtumaan kevätnäyttelyllään. Kansalaisopiston näyttely pidetään yleensä opiston omissa tiloissa, mutta nyt töille toivotaan hieman enemmän näkyvyyttä. Voimien yhdistäminen palvelee sekä vierailevia ihmisiä että järjestäjiä ja osallistuvia kädentaitajia.

MAINOS

Tekstiilityönopettaja Hanna Moisio-Latvala ja Kangaskulma MY-H:sta tuttu Maija Yli-Hemminki ovat lyöneet luovat päänsä yhteen, joten tulossa on varmasti elämyksellinen viikonloppu mitä hienompien luomusten parissa.

-Ideana on koota lähialueen kädentaitajat yhteen saman teeman alle. Tapahtumassa jaetaan ideoita ja inspiraatiota, sekä annetaan tietoa palveluiden ja materiaalien tarjonnasta, kertoo Maija.

Maija toivoo, että ilmoittautuneita tulisi vielä lisää ja kertoo, että tapahtuman sisältö jää paljon sen varaan, miten laajasti eri aloilta kädentaitajia lähtee mukaan.

Kansalaisopiston puolesta näyttelyyn osallistuvat seuraavat ryhmät: kudontaryhmät, sepän työt, nypläysryhmä, puutyöt, tilda-työt, neulonta- ja virkkausryhmä, posliininmaalausryhmät, rustauspiiri ja mahdollisesti emalikorukurssi, paperimassa- ja posliininukkekurssi.

Hanna ja Maija ovat opiskelleet samaan aikaan Helsingin yliopistossa käsityötaiteen laitoksella. Silloin he eivät ole vielä toisiaan tunteneet, mutta kuin kohtalon sanelemana he ovat kummatkin löytäneet tiensä Alajärven Luoma-aholle, jossa he perheidensä kanssa asuvat.

Yhteistyö naisten välillä on luontevaa, koska Hanna pitää opistolla tekstiilipuolen kursseja. Usein hänen opiskelijansa suuntaavat Maijan kauppaan materiaaliostoksille. Yhteistyö näkyy myös tässä erilaistan alennusten muodossa.

–Alajärvellä on hyvä tilanne, kun materiaalit löytyvät omalta paikkakunnalta. On monipuolinen ja palveleva kangaskauppa ja Paapo, josta saa kuteita, lankoja ja tarvikkeita. Myös Pohjanakasta saa vaivattomasti muun muassa loimilankoja ja kuteita. Palveluiden löytämisen lisäksi toivomme tietysti, että ihmiset innostuisivat osallistumaan ensivuonna jollekin kursseistamme, sanoo Hanna Moisio-Latvala.

Roosa Linnanmäki

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät