0.5 C
Alajärvi
sunnuntai 03.3.2024
MAINOS

Ryhmäliikuntatunteja on tarjolla kaikentasoisille

Mainokset ja lehtijutut ryhmäliikuntatunneista esittelevät aina nuoria, kovakuntoisia ja kauniita ihmisiä treenaamassa, mutta tosiasiassa ryhmäliikuntaa on tarjolla kaikentasoisille ja -ikäisille.

Ryhmäliikunta on yksi oiva tapa liikkua myös meille kaikille, jotka osallistumme Torstai-lehden ja yhteistyökumppanien; Kesport Alajärven, Paletti Sportin Kyyjärveltä, Fitnesspalvelu Karoliinan Vimpelistä, K-Supermarket Alajärven, FitFactoryn Alajärveltä, S-Market Alajärven ja Alajärven kaupungin yhteiseen Nyt liikkumaan -kampanjaan!

MAINOS

Fitnesspalvelu Karoliinan Karoliina Hakola Vimpelistä kertoo esimerkkinä, että heillä kevyessä jumpassa käy porukkaa kolmikymppisistä eläkeikäisiin ja ryhmän henki on aivan mahtava ja kannustava!

– Lähes mille tahansa tunnille voi osallistua, vaikka lähtötaso ei olisi kovin kummoinen, mutta rankemmalle tunnille tullessaan kannattaa aloittelijan kuunnella omaa kroppaansa, eikä seurata vierellä jumppaavaa aktiiviharrastajaa, Karoliina sanoo ja kertoo, että paras ratkaisu on kuitenkin aloittaa niistä ryhmistä, joissa jumppa jo valmiiksi on suunniteltu kevyemmäksi.

Ryhmäliikunta on mukavaa vaihtelua vaikkapa lenkkeilyyn ja sitä pääsee huonon sään kohdatessa tekemään sisätiloissa. Tarjolla on jokaiselle arki-illalle jotakin ja myös muutamia päiväryhmiä löytyy.

– Mukaan voi tulla vaikka vain yhdelle tunnille katsomaan, mille touhu tuntuu. Useimpiin ryhmiin ei tarvita edes ennakkoilmoittautumista ja jos on epävarma, mikä olisi se itselle sopiva tunti, voi aina soittaa ja kysyä neuvoa, Karoliina vinkkaa.

Tarjontaa onkin laidasta laitaan kahvakuulasta zumbaan, spinningiin ja pilatekseen. – Kahvakuularyhmät siirtyvät ulos heti säiden salliessa. Pilateksesta on tarjolla niin aloittelijoiden kuin pidemmällekin edenneiden ryhmää. On kevyttä jumppaa ja aktiivien todellista hikiliikuntaa.

Erilaisia mahdollisuuksia siis löytyy kuuden euron kertahinnalla ja mm. myös spinningistä on suunnitteilla todella kevyen ryhmän käynnistäminen niille, jotka eivät ennen ole paljon liikkuneet. – Kynnys osallistua on hyvin matalalla, mukaan tarvitset vain liikuntaan sopivat vaatteet, sisäkengät ja juomapullon!

Usein ajatellaan, että ryhmäliikuntaan osallistuakseen pitää olla hoikka ja hyväkuntoinen, mutta tämä ei pidä paikkansa. Sitä hyvää kuntoa rakennetaan ja kaloreita kulutetaan juuri näillä tunneilla, joten kaikki ovat tervetulleita mukaan, niin miehet kuin naisetkin.

Miehille on käynnistymässä myös oma ryhmä, jossa paitsi jumpataan, keskustellaan ravinnosta ja laaditaan viikko-ohjelmaa omatoimiseen kunnonkohotukseen.

Iltaryhmien lisäksi Fitnesspalvelu Karoliinassa järjestetään myös päiväryhmiä perjantaiaamuisin ja alkuviikosta on jumpparyhmä joko maanantaina tai tiistaina. Kaikki ryhmät löytyvät kotisivuilta tai Karoliinalle soittamalla.

– Jos ryhmäliikunta kiinnostaa muttei oikein tiedä miten aloittaa, niin kannattaa kysyä! Myös juoksukoulua ihan aloittelijoille on suunniteilla kevääksi, joten jos haluat liikkua, mahdollisuuksia löytyy vaikka miten paljon, Karoliina kannustaa!

Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät