0.8 C
Alajärvi
torstai 25.4.2024
MAINOS

Siltojen peruskorjauksia käyntiin Alajärvellä ja Vimpelissä

Viikolla 18 alkavassa urakassa peruskorjataan Alajärvellä MT16 Rantalan silta, joka ylittää Kurejoen, sekä Kivelän silta Koivumäentiellä, Vimpelissä Poikkijoen silta Koskelan tiellä, Teerijärvellä Göstasin silta Lappforsintiellä. Lisäksi parannetaan Mustasaaressa sijaitsevan Brantbodansin sillan kantavuutta.

Rantalan ja Poikkijoen siltojen reunapalkit, pintarakenteet, sekä kaiteet uusitaan ja siltapaikkojen rakenteita kunnostetaan. Kivelän sillan nykyinen puinen kansi poistetaan ja tilalle tulee betonielementtikansi. Göstasin sillan puinen kansi uusitaan ja samalla sillan kantavuutta vahvistetaan.

MAINOS

Korjaustöistä aiheutuu häiriöitä liikenteeseen. Sallitut ajonopeudet lasketaan näissä kohteissa 30 tai 50 kilometriin tunnissa.

Korjaustyön aikana Rantalan sillalla on ajoneuvoliikenteen käytössä 6,5 metriä leveä ajorata. Pintarakenteiden teon aikana käytössä on 3,5 metriä leveä yksi ajokaista ja liikennettä ohjataan liikennevaloin. Poikkijoen sillalla liikenteellä on käytössä yksi neljän metrin ajokaista ja liikenne ohjautuu väistämismerkein.

Pintarakenteiden teon aikana tie katkaistaan liikenteeltä. Göstasin ja Kivelän silloilla kannen uusimisen aikana tie on katkaistu liikenteeltä, muulloin liikenne voi kulkea pääosin normaalisti.

Brantbodansin sillan vahvistustyön aikana liikenteellä olevaa kaistaa joudutaan ajoittain kaventamaan, jolloin liikenne itseohjautuu väistämismerkein.

Siltarakenteiden purkutyön tietyt työvaiheet aiheuttavat melua, jolloin häiriötä aiheutuu siltojen läheisyydessä oleville kiinteistöille.

Siltojen korjaustyöt valmistuvat marraskuun loppuun mennessä. Urakoitsijana siltakohteissa toimii Insinööritoimisto VM Suomalainen Oy.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät